Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2016

Πέρασαν Κιόλας 22 Χρόνια από την Εκδημία του Αγαπητού Θωμά Κόγκα - Καλογερά

Φωτογραφία του Vasileiou Manaras Ilias.
Φωτογραφία του Vasileiou Manaras Ilias.
Φωτογραφία του Vasileiou Manaras Ilias.
Φωτογραφία του Vasileiou Manaras Ilias.
Φωτογραφία του Vasileiou Manaras Ilias.


Πέρασαν  Κιόλας 22 Χρόνια από την Εκδημία του Αγαπητού Θωμά  Κόγκα - Καλογερά

Ο Θωμάς  Γιος του Κτηματία Ιωάννη Κόγκα  -  Καλογερά και της Αγλαΐας Ασπρογέρακα της Γνωστής Οικογένειας των Ακουστών Μαστόρων των Μιτσιλαίων.

Ο Θωμάς Ανήσυχο Πνεύμα από Μικρός Όταν Τέλειωσε τις Γυμνασιακές του Σπουδές στη Λευκάδα Μη Θέλοντας το Δημοσιοϋπαλληλίκι  Ασχολήθηκε με Ιδιωτικές Εργασίες - Λειτούργησε Λιτροβιό και στην Συνέχεια Πήγε στην Γερμανία Όπου Εργάστηκε για Μια Δεκαπενταετία στο Εργοστάσιο της Μερσεντές ως Μηχανικός και τα Τελευταία Χρόνια ως Οδηγός Νταλίκας.

Σε 'Ενα από τα Συχνά Ταξίδια του στην Ελλάδα Γνωρίζει στην Πάτρα την Μετέπειτα Σύζυγό του Νίκη.

Μετά τον Γάμο τους Εγκαθίστανται Μόνιμα στην Πάτρα και Ανοίγουν το Καφέ - Ζαχαροπλαστείο - Οι Φοίνικες - Θωμάς  -  στην Πλατεία Αγίας Σοφίας στη Πάτρα την Πλατεία με τους Φοίνικες και την Εκκλησία της Αγίας Σοφίας 

Το Δεύτερο  Μαγαζί που Υπήρχε στην Πλατεία το Λειτουργούσε με την Οικογένειά του ο Μετέπειτα Κεντρικό Λιμενάρχης Πατρών  Βασίλειος Κάντας με τον Οποίο Είχαν Μια Πολλή Καλή Συνεργασία.


Σε Μικρό Χρονικό Διάστημα το Κατάστημα του Θωμά Έγινε Ξακουστό σε Όλη την Πάτρα - Πολλοί Πολίτες Αλλά και Επαγγελματίες - Ταξιτζήδες - Οικοδόμοι κ.α. - Έρχονταν στο Καφέ να Ποιούν Μια Μπύρα - Ένα Ούζο και να Γευτούν του Περίφημους Μεζέδες με τα Ξακουστά Χειροποίητα Τυροπιτάκια της Κυρίας Νίκης.

Το Καλοκαίρι Γέμιζε Όλη η Πλατεία από το Κόσμο που Έρχονταν Οικογενειακός για να Γευτούν τις Ποικιλίες και τους Μεζέδες Πίνοντας Συνάμα και το Ρόφημά τους και Εγώ που Ήμουν ο Κεντρικός Σερβιτόρος να Κινούμε Ταχύτατα  Ώστε να τους Ευχαριστήσω και να τους Ικανοποιήσω Όλους.

Όλα Κύλησαν Ομαλά την Εικοσαετία που Λειτούργησε το Μαγαζί και το 1992 Κλείνοντας τον Κύκλο του Αποφασίζει να Επιστρέψει Μόνιμα στην Λευκάδα με την Σύζυγό του,  Παιδιά δεν Είχε, για να Είναι Κοντά στις Αγαπημένες του Αδερφές - Λιζέττα - Ευθαλεία - Παναγιώτα και Υπαπαντή Αλλά και Κοντά στους Τάφους των Γονιών του και των Αδερφών του που Έφυγαν Νωρίς ο Βασίλης 42 χρόνων - ο Παναγιώτης 2 Χρόνων - ο Νίκος  1.5  Χρόνων και την Ελευθερία 1 Έτους.

Ανήσυχο Πνεύμα Όμως Δεν Κάθεται Δημιουργεί στο Πατρικό του Σπίτι στο Φρύνι Λευκάδας  Καφέ Ψησταριά  και Είναι Πολλή Ευχαριστημένος.

Έτσι  Ήταν και Λίγο Πριν τα Χριστούγεννα του 1994 Όταν Έφυγε για την Πάτρα για Προγραμματισμένες Εξετάσεις στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο των Πατρών για τα Προβλήματα Υγείας που Αντιμετώπιζε.

Πέρασε από την Αδερφή του την Λιζέττα την Χαιρέτησε Λέγοντάς της Ότι σε Λίγες Ήμερες θα Είναι Πάλη στην Λευκάδα.

Στο Νοσοκομείο μας Έλεγαν Ότι Όλα Πήγαιναν Καλά  και Μετά Όλο Απότομα την Ημέρα των Χριστουγέννων το Βράδυ μας Ειδοποίησαν Ότι η Κατάσταση Δεν Πάει Καλά, την Άλλη Ημέρα το Πρωί Σύσσωμη Όλη η Οικογένεια του Πήγαμε στο Νοσοκομείο Όπου τον Προλάβαμε Λίγο Πριν Πέσει σε Κώμα.

Απανωτά Ιατρικά Λάθη και Ελλείψεις Λόγο και των Ημερών του Έκοψαν το Νήμα της Ζωής της Ζωής του  στα 67 του Χρόνια.

Η Απογοήτευσή μου στο Νοσοκομείο Έγινε Μεγαλύτερη Όταν Ασθενείς από τον Ίδιο Αλλά και από Γειτονικούς Θαλάμους ( Ορισμένοι και Λευκαδίτες ) με Ρώτησαν Ποια Είναι η Λιζέττα - Απαντάω η η Αδερφή του και Μητέρα μου που Ήταν Δίπλα μου, την Δείχνω και μου Λένε Ότι ο Θείος σου την Ζητούσε Επίμονα.

Η Τελευταία του Επιθυμία Δεν Ικανοποιήθηκε Ποτέ.

Πάνδημη Ήταν η Κηδεία του στις 27 Δεκεμβρίου του Αγίου Στεφάνου στο Φρύνι Λευκάδας.

Καλό σου Ταξίδι Αγαπητέ Θείε Θωμά - Οι Αδερφές σου τα Αγαπημένα σου Ανίψια σου που μας Είχες σαν Παιδιά σου και οι Αγαπητοί σου Φίλοι και Συγγενείς Πάντα θα σε Θυμόμαστε με Γλυκιά Ανάμνηση.

Ο Ανιψιός σου Διονύσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου