Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2018

Ο Ηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αγ. Όρους Γέροντας Εφραίμ στις Ιερές Μονές Υπεραγίας Θεοτόκου Φανερωμένης Λευκάδος και Αγίου Ιωάννου Προδρόμου στο Λιβάδι Καρυάς - Πλούσιο Φώτο Ρεπορτάζ


Το μεσημέρι της Παρασκευής 27 Ιουλίου 2018, ο Ηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Εφραίμ με αφορμή την άφιξή του στο νησί της Λευκάδας επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Υπεραγίας Θεοτόκου Φανερωμένης. Τον Γέροντα συνόδευσε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Θεόφιλος και ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς μας Μητροπόλεως Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Αθανάσιος Κοσμάς. Αφού προσκύνησε την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας μας, πολιούχου και προστάτου της νήσου ξεναγήθηκε από τον Ηγούμενο Πανοσιολ/το Αρχιμ. π. Νικηφόρο και τη συνοδεία του στους χώρους και τα Μουσεία της Ι. Μονής. Ο Γέροντας Εφραίμ ως ελάχιστο δείγμα της αβραμιαίας φιλοξενίας προσέφερε στον π. Νικηφόρο έναν επιστήθιο σταυρό.
Λίγο αργότερα ο Γέροντας Εφραίμ επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου στο Λιβάδι της Καρυάς. Ο Σεβασμιώτατος ξενάγησε τον Γέροντα Εφραίμ και την συνοδεία του στους χώρους της Ιεράς Μονής και αναφέρθηκε εν συντομία στα έργα αποκατάστασης και αναστήλωσης του ιστορικού Μοναστηριού και τις προσπάθειες που καταβάλει εν γένει η Ιερά μας Μητρόπολη ούτως ώστε να αποκτήσει η Ιερά Μονή την παλιά της αίγλη και εκκλησιαστική λαμπρότητα.

Φώτο   Ρεπορτάζ    Διονύσιος   Κούρτης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου