Κυριακή, 1 Ιουλίου 2018

Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ενοριακό Ναό Γενεσίου Τιμίου Προδρόμου Καστού Λευκάδας - Πλούσιο Φώτο Ρεπορτάζ


Το πρωί της Κυριακής, 24 Ιουνίου 2018, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης  κ. Θεόφιλος, με αφορμή την ετήσια πανήγυρη του Ιερού Ενοριακού Ναού Γενεσίου Τιμίου Προδρόμου Καστού τέλεσε Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, πλαισιωμένος από κληρικούς της τοπικής μας εκκλησίας. Η φετινή πανήγυρη του μικρότερου νησιού της μητροπολιτικής μας περιφέρειας συνέπεσε μάλιστα με την συμπλήρωση 10 ετών από την εκλογή του από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος ως Μητροπολίτη Λευκάδος και Ιθάκης (24 Ιουνίου 2008).
Τον θείο λόγο κήρυξε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς μας Μητροπόλεως Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Αθανάσιος Κοσμάς ο οποίος έκανε λόγο στο πρόσωπο και το έργο του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου. Παράλληλα αναφέρθηκε στην 10ετή ποιμαντορική διακονία και το ακούραστο ενδιαφέρον του Επισκόπου μας για την πνευματική πορεία του πληρώματος της τοπικής μας Εκκλησίας.
Στην συνέχεια, κλήρος και λαός  λιτάνευσε την ιερά εικόνα του εορταζόμενου Αγίου Ιωάννου έως την προβλήτα του νησιού. Πρίν το «Δι’ ευχών» ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε, όλους όσους κοπίασαν για την άρτια διοργάνωση της πανηγύρεως, αλλά και όλους όσοι συμμετείχαν στις λατρευτικές εκδηλώσεις  του εορτάζοντος Ιερού Ενοριακού Ναού του Καστού.

Φώτο   Ρεπορτάζ    Διονύσιος   Κούρτης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου