Παρασκευή, 8 Ιουνίου 2018

Google: 1.800.000 Ευρώ για Προγράμματα Καινοτομίας στην Ελλάδα

Google: 1.800.000 ευρώ για προγράμματα καινοτομίας στην Ελλάδα | Newsit.gr
Από τα προγράμματα αυτά, τα οκτώ υλοποιούνται στην Ελλάδα, με συνολική χρηματοδότηση 1,8 εκατομμυρίων ευρώ από τη Google. Οι φορείς υλοποίησης είναι το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ο «Δημόκριτος», το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), το Πανεπιστήμιο Πειραιά, το Athens Technology Center, το enikos.gr και η Liquid Media.
Το Digital News Innovation Fund πρόκειται να διαθέσει συνολικά 150 εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να προωθήσει καινοτόμα προγράμματα στο ευρωπαϊκό ‘οικοσύστημα’ ειδήσεων. Aπό αυτό το ποσό αυτό έχουν ήδη απορροφηθεί μέσa σε σχεδόν τρία χρόνια τα 94 εκατ. ευρώ, ενώ θα ακολουθήσει και ένας επόμενος γύρος χρηματοδότησης.
Συνολικά, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, έχουν κατατεθεί έως τώρα περισσότερες από 4.800 αιτήσεις για χρηματοδότηση προγραμμάτων. Μεταξύ άλλων, πρόκειται για προγράμματα που προάγουν την ποιοτική δημοσιογραφία και καταπολεμούν την παραπληροφόρηση (π.χ. μέσω της διασταύρωσης των γεγονότων με τη βοήθεια σύγχρονων τεχνολογιών),βοηθούν τους μικρότερους παραγωγούς ειδήσεων να έχουν ισχυρότερη φωνή στον ψηφιακό χώρο, στηρίζουν τους εκδότες να μετατρέψουν το περιεχόμενό τους σε έσοδα, αυτοματοποιούν τη ροή εργασίας ή περιεχομένου, ενισχύουν το εξατομικευμένο περιεχόμενο και την εμπλοκή των χρηστών κ.α. 


Φώτο   Ρεπορτάζ     Διονύσιος   Κούρτης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου