Δευτέρα, 4 Ιουνίου 2018

Τούρκοι Στρατιωτικοί: Αντίδραση Κοτζιά για τις Τουρκικές Απειλές! «Όχι Παιχνίδια με Εμάς»!

Τούρκοι στρατιωτικοί: Αντίδραση Κοτζιά για τις τουρκικές απειλές! «Όχι παιχνίδια με εμάς»! | Newsit.gr
Οι τέσσερις τελευταίοι τούρκοι στρατιωτικοί που παρέμεναν υπό κράτηση, απελευθερώθηκαν την Δευτέρα, 04.06.2018. Και οι οκτώ συνολικά, παραμένουν σε δημόσιο οίκημα στην Αττική υπό καθεστώς αυστηρότατης φύλαξης. Κι αυτό υπό τον φόβο να «στηθεί» επιχείρηση απαγωγής τους, με στόχο να βρεθούν πίσω στην Τουρκία.

Οι τούρκοι στρατιωτικοί, το τουρκικό παραλήρημα και η αντίδραση Κοτζιά

Κάτι που οι… γείτονες το είπαν ανοιχτά, με τον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης, Μπεκίρ Μποζντάγ, να τονίζει: «Οτιδήποτε και να κάνουν είναι δικό μας καθήκον να τους βρούμε, όπου και να πάνε, θα είμαστε πίσω τους θα τους πακετάρουμε, θα τους επιστρέψουμε στην Τουρκία και θα τους παραδώσουμε στην τουρκική δικαιοσύνη«!

Μετά από αυτό το παραλήρημα, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, αντέδρασε άμεσα και… χωρίς διάθεση για πολλές «κουβέντες».
Συγκεκριμένα, ως άτοπες και απαράδεκτες χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Τούρκου κυβερνητικού εκπροσώπου και την σφοδρή επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού σχετικά με τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς, σε συνέντευξή του το βράδυ της Δευτέρας, 04.06.2018, στην ΕΡΤ1 και στην εκπομπή «Η Επόμενη Μέρα» με τον Σεραφείμ Κοτρώτσο.
«Η μόνη δέσμευση του πρωθυπουργού είναι να εξασφαλίζει τη λειτουργία κράτους δικαίου στην Ελλάδα. Δυστυχώς διαπιστώνω ότι μερίδα Τούρκων πολιτικών δεν μπορεί να αντιληφθεί τη σχέση πολιτικής και κράτους Δικαίου» είπε ο Ν. Κοτζιάς και πρόσθεσε ότι το περιεχόμενο είναι ανάξιο και απαράδεκτο.
Μάλιστα, σημείωσε: «Τέτοιες άτοπες δηλώσεις είναι χαρακτηριστικό για αυτούς που κάνουν εξωτερική πολιτική με το βλέμμα στραμμένο στο εσωτερικό της χώρας τους. Εγώ και η κυβέρνησή μας και πριν από όλους ο Αλέξης Τσίπρας κάνουμε πολιτική με το βλέμμα στραμμένο στο πως θα αναβαθμιστεί η χώρα μας διεθνώς και πως θα λύσει τα προβλήματα που έχει ώστε να δυναμώσει».

Η απαγωγή και ο… μη φόβος για την Τουρκία

Ερωτηθείς αν τον προβληματίζει ότι στην δήλωση αυτή υποδηλώνεται πρόθεση των Τούρκων να τους απαγάγουν ο υπουργός Εξωτερικών είπε: «Η Τουρκία ξέρει πολύ καλά ότι δεν είμαστε ένα από εκείνα εκεί τα κράτη με τα οποία μπορεί να κάνει παιγνίδια. Η Τουρκία ούτε μπορεί να έρθει να πάρει κάποιον από εδώ, ούτε δικαιούται, ούτε θα της το επιτρέψουμε«.
Εκτίμησε δε ότι ο εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης που προέβη στην εν λόγω δήλωση, «δεν έχει εμπειρία από διεθνείς σχέσεις και μίλησε κάτω από την επιρροή του προεκλογικού τους αγώνα, με τρόπο απαράδεκτο και απορριπτέο εξαρχής».
Ερωτηθείς, τέλος, αν φοβάται κλιμάκωση της έντασης μέχρι τις τουρκικές εκλογές ο Ν. Κοτζιάς απάντησε: «Εγώ δεν έχω φόβους με την Τουρκία. Την αναλύουμε, την αξιολογούμε και συμπεριφερόμαστε με τρόπο που να υπερασπιζόμαστε τη θέση και τα συμφέροντα της χώρας μας«.

Φώτο   Ρεπορτάζ     Ρεπόρτερ   Επιστήμονας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου