Τρίτη, 29 Αυγούστου 2017

Νταϊάνα: Η Eπιθυμία Γουίλιαμ και Χάρι για να Tιμήσουν τη Mνήμη της

Νταϊάνα: Η επιθυμία Γουίλιαμ και Χάρι για να τιμήσουν τη μνήμη της | Newsit.gr
Οι γιοι της αδικοχαμένης πριγκίπισσας, Γουίλιαμ και Χάρι, αποφάσισαν να τιμήσουν τη μνήμη της μητέρας τους σήμερα Τετάρτη (30.08.2017). Αύριο, ανήμερα της συμπλήρωσης 20 ετών από το θάνατό της, θέλησαν να τιμήσουν την επέτειο μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.
Οι δυο πρίγκιπες θα συναντηθούν στο παλάτι του Κένσινγκτον, το ανάκτορο που έμεναν με τη μητέρα τους, με εκπροσώπους των φιλανθρωπικών ιδρυμάτων που υποστήριζε η Νταϊάνα.

Οι δύο γιοί της Νταϊάνα θα επισκεφθούν έναν από τους δημόσιους κήπους του παλατιού του Κένσινγκτον, ο οποίος έχει προσωρινά μετασχηματιστεί για να τιμήσει την πριγκίπισσα.
Στον κήπο έχουν φυτευτεί λευκά τριαντάφυλλα Αγγλίας, ενώ ο χώρος έχει ονομαστεί Λευκός Κήπος προς τιμήν της.
Ο επικεφαλής κηπουρός του παλατιού και ένας κηπουρός που γνώριζαν την Νταϊάνα από τις συχνές επισκέψεις της στο σημείο αυτό, που ονομαζόταν προηγουμένως «Βυθισμένος» Κήπος, θα εξηγήσουν τη διάταξη των λουλουδιών και θα δείξουν στα παιδιά της μερικά από τα αγαπημένα της φυτά.

 
Μετά την ξενάγησή τους στον κήπο, οι πρίγκηπες θα συναντηθούν με εκπροσώπους των ιδρυμάτων που υποστήριζε η Νταϊάνα, όπως το Νοσοκομείο Παίδων Great Ormond Street, το Εθνικό Ταμείο AIDS, και το ίδρυμα για την καταπολέμηση της λέπρας, Leprosy Mission.

Αφήνουν λουλούδια

Από την Τρίτη, ήδη, πολλοί Βρετανοί άφησαν λουλούδια έξω από το παλάτι του Κένσινγκτον.
Στις πύλες του παλατιού έχουν αναρτηθεί φωτογραφίες και μηνύματα από τον κόσμο που απέτισε το δικό του φόρο τιμής στην Νταϊάνα.

 
20 χρόνια μετά τον θάνατό της, η Νταϊάνα απασχολεί ξανά (όχι πως έπαψε ποτέ) τα πρωτοσέλιδα, καθώς νέες αποκαλύψεις για τη ζωή της και μια σειρά από ντοκιμαντέρ για την τηλεόραση έχουν εμφανιστεί επί τη ευκαιρία της επετείου του θανάτου της.
Ο Ουίλιαμ και ο Χάρι συνεισέφεραν σε μερικά από τα ντοκιμαντέρ που τιμούν τη μνήμη της αλλά γενικά κρατούν χαμηλότερους τόνους για την περίσταση απ’ ό,τι άλλες χρονιές.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ Φωτογραφίες: Reuters

Φώτο   Ρεπορτάζ     Διονύσιος   Κούρτης  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου