Δευτέρα, 28 Αυγούστου 2017

Πέρασαν Κιόλας Σαράντα Ημέρες Χωρίς τον Αγαπητό Καθηγητή Χαρίλαο Κούρτη που Έφυγε Πρόωρα από την Ζωή

Φωτογραφία του Vasileiou Manaras Ilias.

Τελέστηκε Χθες το  Σαράντα Ήμερο Μνημόσυνο του Αείμνηστου Αγαπητού Καθηγητή Χαρίλαου Κούρτη που Έφυγε Πρόωρα από την Ζωή.

Ο Αγαπητός Συνάδελφος και Θείος Χαρίλαος Κούρτης Ήταν Γιος του Κωνσταντίνου και της Γκόλφως Κούρτη από τον Κάβαλο Λευκάδας και από Μικρός Έδειξε την Κλήση του στην Μελέτη.
Όταν Τελείωσε το Λύκειο με την Βοήθεια του Εξαδέλφου του και Πατέρα μου Αειμνήστου Δασκάλου Ηλία Κούρτη Αλλά Κυρίως με το Δικό του Συστηματικό Διάβασμα Δίνει Εξετάσεις και Εισάγεται στην Φιλοσοφική Σχολή των Αθηνών την Οποία Τελειώνει με Επιτυχία με την Οικονομική Συμπαράσταση των Γονιών του, που Έκαναν Μεγάλες Θυσίες για τις Σπουδές του Παιδιού τους. 

Πηγαίνει στο Στρατό και Κατόπιν Πρώτο Διορίζεται στο Καλέτζι Αχαΐας - Μαθητές του Εκεί Σημερινά Πρόσωπα της Πολιτικής και της Δημοσιογραφίας που Ποτέ του Δεν Απευθύνθηκε σε Αυτούς για Καμία Βοήθεια.

Στη Συνέχεια Μετατίθεται στην Λευκάδα  και Ενώ Μπορεί να Έρθει σε Γυμνάσια - Λύκεια της Πόλης Προτιμά την Καρυά για να Δώσει τις Παιδαγωγικές Βολές του Όπως Έλεγε στα Παιδιά των Ορεινών Περιοχών.

Τα Χρόνια Περνούν και Μετατίθεται στο 1ο Γυμνάσιο της Λευκάδας - Θα Παντρευτεί την  Αγαπημένη Σύζυγό του την Μαρίνα και η Ευτυχία τους Ολοκληρώνεται με την Απόκτηση της Πολυαγαπημένης τους Κόρης Κωνσταντίνας  που Πρόλαβε να τον Κάνει και Παππού.

Από το Πρώτο Γυμνάσιο Συνταξιοδοτείται Πριν Λίγα Χρόνια - Αφήνοντας Πίσω Μια Πνευματική Παρακαταθήκη που Αναγνωρίζεται από Μαθητές και Συναδέλφους.

Καθηγητής με Τεκμηριωμένη Άποψη Απλώς και Κατανοητός.

Παράλληλα στον Ελεύθερο Χρόνο του Ασχολείται με τα Αγροτικά με την Γη που τον Ηρεμούσε Όπως Έλεγε και Κατάφερε με Μόχθο να Μετατρέψει την Περιοχή του Ρουσόπουλου από Άγονη σε Εύφορη Καθώς και Όλα τα Άλλα Κτήματα που Διαθέτει.

Η Αγάπη του για την Εκκλησία Μεγάλη από Μικρός Δίπλα στον Θείο του και Παππού μου Αείμνηστο Καλλίφωνο Ιερέα Παπά Διονύσιο Κούρτη.

Μαζί Κάναμε τα Τελευταία Χρόνια Μεγάλη Προσπάθεια να Βρούμε την Μαγνητοφωνημένη Θεία Λειτουργία του Πάτερ Διονυσίου και την Βρήκαμε στον Ιεροψάλτη Γιάννη Τυπάλδο και Πήρες την Κασέτα να την Κάνεις CD  Αλλά σε Πρόλαβε ο Θάνατος - Ευελπιστώ ότι θα την Βρει η Αγαπητή σου Σύζυγος η Μαρίνα και θα μου την Δώσει για να Ολοκληρώσω την Εργασία.

Καλό σου Ταξίδι Αγαπητέ Θείε και Συνάδελφε Χαρίλαε Πάντα θα Θυμάμαι τις Δημιουργικές και Ουσιαστικές Συζητήσεις μας.

Τα Θερμά και Ειλικρινή μου Συλλυπητήρια σε Όλα τα Οικεία σου Πρόσωπα.

Διονύσιος   Κούρτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου