Τετάρτη, 30 Αυγούστου 2017

Τσίπρας: Παρουσίασε το… Νέο Δημόσιο! Δείτε την Ομιλία

Τσίπρας: Παρουσίασε το… νέο Δημόσιο! Δείτε την ομιλία | Newsit.gr
Λίγο μετά τις 19:30 το απόγευμα της Τετάρτης, 30.08.2017, έφτασε ο Αλέξης Τσίπρας στο Μουσείο Μπενάκη. Ο πρωθυπουργός συμμετέχει ως κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Η εκδήλωση αφορά στην «Εθνική Στρατηγική για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση 2017-2019».

Μαζί με την Όλγα Γεροβασίλη έφτασε ο Αλέξης Τσίπρας

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε κατά την ομιλία του στους κεντρικούς άξονες της κυβέρνησης για τη διοικητική μεταρρύθμιση.
Δείτε τις φωτογραφίες από την άφιξη του πρωθυπουργού Τσίπρας Τσίπρας
Στο Μουσείο Μπενάκη βρίσκονται 70 γενικοί Γραμματείες, αλλά και 100 βουλευτές. Το σύνολο του υπουργικού συμβουλίου με την παρουσια του εκφράζει τη στήριξη για ένα ισχυρό Δημόσιο ως μοχλό ανάπτυξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης.

Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα

Δείτε την ομιλία του πρωθυπουργού από το Μουσείο Μπενάκη, που μεταδόθηκε ζωντανά μέσα από το προφίλ του στο Facebook
«Η εθνική στρατηγική για την Διοικητική Μεταρρύθμιση περιλαμβάνεται στον συνολικό σχεδιασμό για την μεταμνημονιακή Ελλάδα». Αυτό είπε ο πρωθυπουργός ξεκινώντας την ομιλία του στο Μουσείο Μπενάκη.
«Απώτερος στόχος αυτού του σχεδιασμού είναι μια Ελλάδα με πλήρως ανακτημένη την εθνική της κυριαρχία», συμπλήρωσε.
Τσίπρας
Φωτογραφία: Eurokinissi
Ο πρωθυπουργός τόνισε στην συνέχεια: «Η Διοικητική Μεταρρύθμιση θα βάλει τα θεμέλια για το κράτος της προσφοράς και της πραγματικής υπηρεσίας στον πολίτη, το κράτος που δεν θα έχει καμία σχέση με ότι βιώσαμε ως σήμερα και με ότι γνωρίζουμε ώς σήμερα».

«Πονηρές και δήθεν φιλελεύθερες κραυγές»

«Η αντίληψη του κράτους ως λάφυρο και ως εργαλείο πελατειακής διαχείρισης συνεχίστηκε επί δεκαετίες ως τα χρόνια της κρίσης. Αυτήν την αντίληψη για το κράτος-λάφυρο δείχνουν σήμερα οι πονηρές και δήθεν φιλελεύθερες κραυγές ορισμένων για την κατάρτιση της συνταγματικής προστασίας της μονιμότητας στο Δημόσιο». Αυτά τόνισε στην συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας.

Και συνέχισε: «Στα χρόνια της κρίσης το Δημόσιο από «παιδί του συστήματος» έγινε το «αποπαίδι» του, πάνω στο οποίο κάποιοι προσπάθησαν να φορτώσουν τις δικές τους αμαρτίες». Ακολούθως πρόσθεσε ότι το αποκορύφωμα για προσπάθεια ενοχοποίησης συλλήβδην της Δημόσιας Διοίκησης το είδαμε το 2015 επί υπουργίας του σημερινού αρχηγού της ΝΔ όταν μάθαμε ότι μεταρρύθμιση δεν σημαίνει αξιοκρατία αλλά απολύσεις.
Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ως θετικά βήματα, παρά την αποσπασματικότητά τους, όπως είπε, την ίδρυση του ΑΣΕΠ, της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, των ΚΕΠ και την καθιέρωση της Διαύγειας.
Κυρίαρχος άξονας της στρατηγικής μας είναι η αποκομματικοποίηση της Δημόσιας Διοίκησης, υπογράμμισε ακόμη ο Πρωθυπουργός.
«Τους προσεχείς μήνες η Ελλάδα θα καταστεί μια από τις πρώτες χώρες παγκοσμίως που η διαδικασία αδειοδότησης επιχειρήσεων θα είναι πλήρως ψηφιοποιημένη», τόνισε επίσης ο Αλέξης Τσίπρας.

Προσλήψεις στο Δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ

«Από τα μέσα του 2018 θα προχωρήσουμε στην προκήρυξη γραπτών διαγωνισμών μέσω ΑΣΕΠ για την προσέλκυση νέων επιστημόνων στον Δημόσιο Τομέα. Εξετάζουμε σοβαρά την θεσμοθέτηση πρόσθετων κινήτρων για τον επαναπατρισμό νέων επιστημόνων», ανακοίνωσε επίσης ο πρωθυπουργός.
Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε: «Με την μεταρρύθμιση που παρουσιάζουμε για πρώτη φορά με ολιστική αντίληψη της Διοίκησης και με την πολύτιμη συμβολή της Γαλλίας, ερχόμαστε για πρώτη φορά να θέσουμε τα θεμέλια για μια ιστορικού χαρακτήρα δομικής μεταρρύθμισης.
Αποτελεί ίσως μια νέα αρχή του ελληνικού κράτους ή για να το πω πιο φιλόδοξα την αρχή του νέου ελληνικού κράτους.
Δεν θέλω να απαντήσω στο «γιατί δεν έγινε τόσα χρόνια», θα πω ότι εμείς το πιστεύουμε, θα το προσπαθήσουμε και θα το κάνουμε πράξη».
Τσίπρας
Φωτογραφία: Eurokinissi

Αυτές είναι οι δράσεις

Νωρίτερα, στην ομιλία της η Όλγα Γεροβασίλη τόνισε: «Η δική μας πολιτική αντιμάχεται κάθε πελατειακή λογική και σήμερα δίνουμε απαντήσεις στο πώς βλέπουμε και τι κάνουμε για να μεταρρυθμίσουμε το παρόν και το μέλλον της Δημόσιας Διοίκησης».
«Ώστε να μην είναι η Δημόσια Διοίκηση ένα αδιαφανές πλέγμα μηχανισμών γραφειοκρατίας, για να εξυπηρετoύνται διαχρονικά οι λίγοι», τόνισε.
Η Όλγα Γεροβασίλη τόνισε ακόμη: «Θεσμοθετήσαμε και υλοποιούμε με ανοιχτές κι αντικειμενικές διαδικασίες μια δέσμη δράσεων που αφορούν την εσωτερική λειτουργία του δημοσίου τομέα, όπως:
– η Κινητικότητα
– η Αξιολόγηση
– το Μητρώο Επιτελικών Στελεχών
– η Επιλογή Προϊσταμένων, τα Περιγράμματα Θέσεων
– η Στοχοθεσία επισήμανε η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης
Η νέα αυτή πραγματικότητα στη λειτουργία του Δημοσίου το 2020 θα συμβάλει στην ποιοτική αναβάθμιση των σχέσεων κράτους-πολιτών, διαμορφώνοντας σταδιακά ένα συλλογικό, κοινωνικό αποτύπωμα για τον δημόσιο υπάλληλο, με έμφαση στην αποδοτικότητα, την εξυπηρετικότητα, την ευγένεια, την ισονομία και την προστασία της αξιοπρέπειας του συναλλασσόμενου πρόσθεσε η κ. Γεροβασίλη.

Φώτο  Ρεπορτάζ   Ρεπόρτερ   Ευρωπαίος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου