Σάββατο, 5 Αυγούστου 2017

Βαρουφακειάδας… Συνέχεια! Τσίπρας: «Χέσ… τον Τσακαλώτο» κι Άλλες Ιστορίες

Αίτημα για κλήτευση Βαρουφάκη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας | Newsit.gr

Και αυτή τη φορά, τα όσα αναφέρει ο πρώην «τσάρος» της Οικονομίας αφορούν τόσο στην περίοδο πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015, πριν δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση όσο και μετά. Τα νέα αποσπάσματα φέρνει στο φως η εφημερίδα Πρώτο Θέμα, όπως ανέφερε ο ΣΚΑΙ στο κεντρικό του δελτίο το βράδυ του Σαββάτου (05.08.2017).
Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτονται, ο Αλέξης Τσίπρας είχε χρησιμοποιήσει εκφράζεις πεζοδρομίου αναφερόμενος (πάντα πριν από τις εκλογές) στον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, ενώ την περίοδο του δημοψηφίσματος, όπως υποστηρίζει ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο πρωθυπουργός του είχε πει ότι δεν ήταν πρόθυμος να ομολογήσει στον ελληνικό λαό ότι επρόκειτο να παραδοθεί στους δανειστές.
Όπως αναφέρει στο βιβλίο του ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο Αλέξης Τσίπρας δεν είχε συμπεριλάβει τον Ευκλείδη Τσακαλώτο στο σχήμα της πρώτης κυβέρνησης, αυτής μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου. Και αυτό δεν είχε αρέσει στον Ευκλείδη Τσακαλώτο. Μάλιστα, ο Γιάνης Βαρουφάκης ανέλαβε ρόλο… γεφυροποιού και πήρε τον Αλέξη Τσίπρα τηλέφωνο για να τον ρωτήσει σχετικά. Τότε, ο πρωθυπουργός του απάντησε: «Γιάνη, ο Ευκλείδης μου μίλησε άσχημα. Χεσ’ τον! Άστον να βολοδέρνει στη Βουλή, ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ».
Ο Γιάνης Βαρουφάκης λέει ότι εξέφρασε τις αντιρρήσεις του και για την υπουργοποίηση του Παναγιώτη Λαφαζάνη. «Χρειάζομαι τον Λαφαζάνη μέσα στην κυβέρνηση και μάλιστα σε παραγωγικό υπουργείο. Για να μην τον αφήσω να μας κατουράει απ’ έξω. Αν του πάρω το υπουργείο τώρα, την παραμονή της ορκωμοσίας θα στραφεί ακόμη περισσότερο εναντίον μου, Η Αριστερή Πλατφόρμα θα είναι στα κάγκελα».
Φυσικά, οι νέες «αποκαλύψεις» έχουν και ολίγη από… Grexit. Ο Γιάνης Βαρουφάκης γράφει και για τον Πάνο Καμμένο, που φέρεται να είχε πει ότι έχει φίλους στη Wall Street και πως θα μπορούσε να φέρει συμφωνία για ανώδυνη αποχώρηση από την ευρωζώνη. «Εγώ μπορώ να σου φέρω δισεκατομμύρια από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού και να κλείσω συμφωνία ανταλλαγής ομολόγων με την Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Αμερικής, που θα κάνουν ανώδυνη στην έξοδο από το ευρώ», είχε πει – σύμφωνα πάντα με τα γραφόμενα του Βαρουφάκη- ο νυν υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.
Ο πρώην υπουργός Οικονομίας υποστηρίζει ότι δεν έδωσε σημασία στα όσα είχε πει ο Πάνος Καμένος αλλά ο Αλέξης Τσίπρας του ζήτησε να το… κοιτάξει. «Αν και ήμουν πεπεισμένος ότι ήταν ψέματα, έκανα το καθήκον μου. Συνάντησα τον εν λόγω κύριο στο γραφείο μου. Όπως είχα μαντέψει, το σωσίβιο των δολαρίων απλώς δεν υπήρχε», γράφει ο Γιάνης Βαρουφάκης.
Λίγες μέρες πριν από το δημοψήφισμα, ο Γιάνης Βαρουφάκης υποστηρίζει ότι είχε προτείνει στον Αλέξη Τσίπρα να κάνει διάγγελμα και να πει ότι είχε αποφασίσει να «συνθηκολογήσει». Όπως αναφέρει, αφού διάβασε το προσχέδιο που του είχε ετοιμάζει ο ίδιος ο Βαρουφάκης, ο πρωθυπουργός είπε: «Δεν μπορώ να ομολογήσω στο λαό μας ότι πρόκειται να παραδοθώ«.

Φώτο   Ρεπορτάζ    Ρεπόρτερ   Επιστήμονας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου