Τρίτη, 29 Αυγούστου 2017

Το Επιμελητήριο Λευκάδας Προειδοποιεί για Εργασιακή Απάτη

Το Επιμελητήριο προειδοποιεί για εργασιακή απάτη

Το Επιμελητήριο Λευκάδας μετά από καταγγελίες μελών του εφιστά τη προσοχή των επαγγελματιών υγειονομικού ενδιαφέροντος του Νομού, σε ό,τι αφορά υποψήφια εργαζομένη που δήθεν αναζητά εργασία.
Πιο συγκεκριμένα, μέλος του Επιμελητηρίου Λευκάδας κατήγγειλε στο φορέα μας το παρακάτω περιστατικό. Γυναίκα κάτοικος εκτός Λευκάδας, συνοδεία κυρίου, αναζητά εργασία σε επισιτιστικές επιχειρήσεις του νησιού μας πχ για κουζίνα. Προσπαθεί να μην της βάλει ένσημα ο ιδιοκτήτης, ώστε μετά από κάποιες ημέρες να απειλήσει ότι εργάζονταν ανασφάλιστη. Επιδιώκει να «βρει» εργασία το Σαββατοκύριακο, ώστε ο επιχειρηματίας να μην μπορεί να κάνει την πρόσληψη και στη συνέχεια τον απειλεί.
Στην περίπτωση που ο επιχειρηματίας προβεί στην πρόσληψη, ζητάει χρήματα απειλώντας με πρόφαση ότι έκανε έναρξη 1-2 ημέρες πριν.
Το Επιμελητήριο Λευκάδας ενημερώνει τα μέλη του να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά, καθώς η εν λόγω γυναίκα έχει λάβει χρηματικά ποσά με την μέθοδο του εκβιασμού από ανυποψίαστους επιχειρηματίες του νησιού μας.
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Σκιαδαρέσης Σωτήρης

Φώτο  Επιμέλεια   Διονύσιος   Κούρτης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου