Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2017

Η 23χρονη που το Χάρβαρντ Πιστεύει Ότι Είναι ο Νέος Αϊνστάιν

Η 23χρονη που το Χάρβαρντ πιστεύει ότι είναι ο νέος Αϊνστάιν

Ακόμα και ο Στίβεν Χόκινγκ λατρεύει τη φοβερή και τρομερή Σαμπρίνα Παστέρσκι

Όταν 14 χρονών κοριτσάκι περνούσε τις πύλες του ΜΙΤ ψάχνοντας έγκριση ή επιδοκιμασία για το μονοκινητήριο αεροπλάνο που είχε σχεδιάσει, όλοι είχαν μείνει με το στόμα διάπλατα ανοιχτό.
Μερικά μόλις χρόνια αργότερα, η 23χρονη σήμερα Σαμπρίνα Γκονζάλες Παστέρσκι είναι απόφοιτος του ΜΙΤ, υποψήφια διδάκτορας του Χάρβαρντ και θέλει να απαντήσει σε μερικά από τα πιο επίμονα και περίπλοκα ερωτήματα της φυσικής.
Η Παστέρσκι μπήκε πρόσφατα στον δημόσιο λόγο όταν το Χάρβαρντ, ένα από τα πανεπιστήμια-κορυφή του πλανήτη, τη χαρακτήρισε «επόμενο Αϊνστάιν»! Και όχι μόνο αυτό, αλλά τη χρησιμοποιεί ως επιστημονική πηγή ακόμα και ο Χόκινγκ, παραπέμποντας στην έρευνά της σε μια πρόσφατη δημοσίευσή του με μερικούς ακόμα κορυφαίους επιστήμονες.
vcascdfsdfgrgdfs5
Όπως είπαμε, στα 14 της σχεδίασε και κατασκεύασε κατόπιν το δικό της μονοκινητήριο αεροσκάφος, αν και αυτό δεν θα ήταν το τέλος για την Αμερικανο-Κουβανή. Κατόπιν κάθισε στο κόκπιτ και το πέταξε πάνω από τη Λίμνη Μίσιγκαν, κάτι που τη μετέτρεψε στον νεότερο άνθρωπο που πέταξε ποτέ το δικό του αεροπλάνο!
Η Παστέρσκι δεν έχει smartphone ούτε ασχολήθηκε ποτέ με την κοινωνική δικτύωση, καθώς δεν έχει χρόνο για χάσιμο. Έχει πάντως μια προσωπική ιστοσελίδα που δημοσιεύει ό,τι την αφορά (όπως οι διακρίσεις της). Όταν έδειξε εξάλλου το σχέδιό της σε δυο μεγαλοκαθηγητές του ΜΙΤ, εκείνοι της πρότειναν να πάει αμέσως να σπουδάσει στο περίφημο πανεπιστήμιο.
vcascdfsdfgrgdfs1
Εκείνη προτίμησε να πάρει το πτυχίο της από τη Μαθηματική Ακαδημία του Ιλινόις το 2010 και να κάνει μετά σεμνά και ταπεινά αίτηση στο MIT, όπου έγινε φυσικά αμέσως δεκτή. Αφού το τέλειωσε με άριστα, με τον μεγαλύτερο μάλιστα δυνατό μέσο όρο, κάνει πια το διδακτορικό της στο Χάρβαρντ, αφού αποφάσισε ότι δεν θέλει πια να φτιάχνει πειραματικά αεροπλάνα αλλά να ασχοληθεί με τη θεωρητική φυσική.
Έβαλε λοιπόν στο στόχαστρο τις μαύρες τρύπες και τη βαρύτητα, κάτι που έκανε τον Στίβεν Χόκινγκ να «τσιμπηθεί» ακαδημαϊκά μαζί της, πριν το ίδιο το Χάρβαρντ μιλήσει για το σημαντικότερο μυαλό της φυσικής μετά τον Αϊνστάιν και τον Χόκινγκ!
vcascdfsdfgrgdfs3
Ακόμα και ο Τζεφ Μπέζος δεν ξέφυγε από τη σαγήνη της, σπεύδοντας να της προσφέρει μια θέση στην περιπέτειά του με τα διαστημικά ταξίδια. Είπαμε ότι και η NASA κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να την κλέψει;
Κι αυτή είναι μόλις 23 χρονών…

Φώτο   Ρεπορτάζ   Ρεπόρτερ  Επιστήμονας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου