Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2017

Έρευνα της Λευκαδίτικης Ενημέρωσης: Γύρω Γύρω Κεραίες Αλλά Ψάχνουμε το Σήμα…

  • Η Λευκαδίτικη Ενημέρωση Πραγματοποίησε Μεγάλη Έρευνα για το Σήμα στο Κινητό τηλέφωνο και σας παραθέτει την άποψη 20 χρηστών, κυρίως νεαρής ηλικίας, .

  • Πόσοι δεν μπορούν μιλήσουν μέσα κι από το ίδιο τους το σπίτι; Πόσοι ψάχνουν σήμα από το σαλόνι στην κουζίνα και από την κρεβατοκάμαρα στο μπάνιο;
Επιμέλεια:Διονύσιος  Κούρτης
Ο αριθμός των εγκατεστημένων κεραιών στην Αθήνα που έχουν αδειοδοτηθεί ή έχουν δηλωθεί στην ΕΕΤΤ είναι περισσότερες από χίλιες. Για την ακρίβεια 1.152, όπως μπορεί κάποιος να διαπιστώσει στο http://keraies.eett.gr.
Κι όμως, πόσοι δεν μπορούν μιλήσουν μέσα κι από το ίδιο τους το σπίτι; Πόσοι ψάχνουν σήμα από το σαλόνι στην κουζίνα και από την κρεβατοκάμαρα στο μπάνιο; Οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας κάνουν ό,τι είναι δυνατόν ώστε τέτοιου είδους προβλήματα να ελαχιστοποιούνται, ωστόσο, υπάρχουν σπίτια ή και σημεία μέσα στην Αθήνα όπου το σήμα της κινητής τηλεφωνίας είναι δύσκολο να φθάσει.
Το φαινόμενο εκτός Αθηνών είναι ακόμα μεγαλύτερο.
Το altsantiri.gr σε συνέχεια της μεγάλης έρευνας για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, σας παραθέτει την άποψη 20 χρηστών, κυρίως νεαρής ηλικίας, για το σήμα στο κινητό τους τηλέφωνο.
Δημήτρης (25 ετών)
«Έχω σύνδεση Cosmote και δεν είμαι 100% ευχαριστημένος από το σήμα, ειδικά στη Καλλιθέα, στη Νέα Σμύρνη και στο Φάληρο. Το πρόβλημα με το σήμα εντοπίζεται κυρίως μέσα στα σπίτια. Η συσκευή που έχω είναι το Sumsung S5».
Κώστας (17 ετών)
«Έχω Cosmote και είμαι αρκετά ευχαριστημένος από το σήμα. Πιάνω σχεδόν παντού εκτός από ορεινές περιοχές. Για παράδειγμα στη Λευκάδα δεν έπιανε πολύ καλά. Μόνο στο κέντρο της Λευκάδας έπιανε κανονικά. Έχω Sumsung συσκευή».
Μαίρη (23 ετών)
«Έχω Cosmote με φοιτητικό συμβόλαιο και είμαι ευχαριστημένη από το σήμα. Το κινητό μου είναι Huawei».
Αναστασία (17 ετών)
«Έχω Cosmote και στην Εύβοια και στο Πόρτο Ράφτη αντιμετωπίζω πρόβλημα με το σήμα».
Χρύσα (16 ετών)
«Έχω Cosmote whats up σε κινητό Sumsung Galaxy και δεν έχω παντού σήμα. Για παράδειγμα στην Εύβοια στο σπίτι μου δεν έχω πολύ internet. Μόνο στο κέντρο της Εύβοιας έχω καλό σήμα. Στην Αθήνα έχω καλό σήμα εκτός από το ΜΕΤΡΟ».
Δέσποινα (16 ετών)
«Έχω σύνδεση Wind και το κινητό μου είναι νέας τεχνολογίας. Συγκεκριμένα, το Samsung S6. Το σήμα της εταιρείας που χρησιμοποιώ είναι σε γενικές γραμμές καλό. Εκτός κι αν βγαίνω εκτός Αθηνών. Έχω παράπονο όμως με τα πακέτα που προσφέρει. Χθες έβαλα χρήματα και ήθελα ένα συγκεκριμένο πακέτο με 600mb και η εταιρεία μου έδωσε 100 sms και 100 mb».
Εύα (16 ετών)
«Έχω Cosmote και έχω Sumsung συσκευή. Δεν πιάνω σήμα σε χαμηλά σημεία ή πολύ ψηλά. Στον Κολωνό, μέσα στο σπίτι, πιάνω καλό σήμα».
Γιάννης (59 ετών)
«Έχω Cosmote και έχω καλό σήμα σε γενικές γραμμές. Έχω Nokia συσκευή»
Πέτρος (23 ετών)
«Έχω Cosmote και Wind. Από την πρώτη είμαι ευχαριστημένος από το σήμα της, αλλά από τη Wind όχι γιατί δεν έχει καθόλου καλό σήμα, για παράδειγμα στο Περιστέρι που μένω».
Νίκος (30 ετών)
«Έχω Cosmote και σε γενικές γραμμές μπορώ να πω ότι είμαι ευχαριστημένος. Ωστόσο, μέσα στους χώρους του μετρό το Iphone 6s που έχω δεν έχει σήμα και γενικά σε πολλές αποβάθρες, όπως  στον Ευαγγελισμό όπου παλαιότερα δεν υπήρχε τέτοιο πρόβλημα. Επίσης, σε χωριό έξω από το Αγρίνιο από όπου κατάγομαι δεν έχω κάλυψη ούτε 3G ούτε 4G».
Γιώργος (21 ετών)
«Έχω Cosmote και κινητό One Plus 6. Γενικά, είμαι ευχαριστημένος από το σήμα, με εξαίρεση κλειστούς χώρους αλλά και το Πολυτεχνείο όπου η κάλυψη δεν είναι καλή».
Νίκος (17 ετών)
«Έχω συμβόλαιο Cosmote σε κινητό Xiaomi και είμαι ευχαριστημένος από το σήμα, εκτός από όταν βρίσκομαι σε κλειστούς χώρους».
Χαρά (16 ετών)
«Έχω το Whats’ Up της Cosmote και είμαι αρκετά ευχαριστημένη από το σήμα στο iphone 6 που έχω».
Δημήτρης (16 ετών)
«Έχω Wind και είμαι σχετικά ευχαριστημένος. Στην περιοχή όπου μένω, στην Πετρούπολη, η κάλυψη δεν είναι καλή. Το κινητό μου είναι το Xiaomi Mi4».
Κωνσταντίνος (16 ετών)
«Έχω Cosmote και είμαι αρκετά ευχαριστημένος από το σήμα. Το κινητό μου είναι Alcatel».
Βησσαρίωνας (34 ετών)
«Έχω Cosmote και είμαι πιο ευχαριστημένος συγκρίνοντας με τη Wind που είχα παλαιότερα. Ωστόσο, στην περιοχή που μένω, στο Δάσος Χαϊδαρίου υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα. Κινητό iphone 6».
Έλενα (16 ετών)
«Έχω Cosmote και το κινητό μου είναι το Iphone 6. Στην Αθήνα σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένη σε ό,τι αφορά στο σήμα, εκτός κι αν κινούμαι στο Μετρό, όπου το σήμα κόβεται σε όλες τις συνδέσεις. Εκτός Αθηνών δεν είναι τόσο καλό το σήμα».
Εύη (16 ετών)
«Το κινητό μου είναι Samsung Galaxy J1 και η σύνδεσή μου Vodafone. Σε κάποια σημεία στην Αθήνα δεν πιάνω σήμα. Όπως για παράδειγμα στην Πεύκη. Εκτός Αθηνών τα πράγματα είναι χειρότερα. Υπάρχουν προβλήματα».
Μίλτος (17 ετών)
«Έχω Cosmote και το κινητό μου είναι Iphone 5. Γενικά δεν έχω προβλήματα με το σήμα».
Παναγιώτης (21 ετών)
«Η σύνδεσή μου είναι Cosmote και το κινητό μου είναι Sony Ericsson. Μένω στην Αθήνα και δεν έχω αντιμετωπίσει προβλήματα με το σήμα».

Φώτο  Ρεπορτάζ   Διονύσιος  Κούρτης  - Καθηγητής Φυσικής 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου