Κυριακή, 16 Ιουλίου 2017

Μέρα Απεργίας Σήμερα στο Εμπόριο Ενάντια στην Κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας - Φώτο Ρεπορτάζ από την Λευκάδα

1 apergia emporio Lefkada

Μέρα απεργίας στον κλάδο του εμπορίου ήταν η σημερινή, Κυριακή 16 Ιούλη 2017, ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.
Οι εργαζόμενοι απαιτούν τη νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας. Στο πλαίσιο της κινητοποίησης μέλη του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας-Βόνιτσας προχώρησαν σήμερα το πρωί σε περιφρούρηση της απεργίας στο σούπερ μάρκετ «Βασιλόπουλος» στην πόλη της Λευκάδας.
2 apergia emporio Lefkada

Σε σχετική ανακοίνωση το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων μεταξύ άλλων τονίζει:
«Στη Λευκάδα μεγάλοι όμιλοι και αλυσίδες επιχειρούν να κατοχυρώσουν το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές. Οι εργαζόμενοι στους κλάδους του Εμπορίου και του Επισιτισμού – Τουρισμού είναι από τους πιο σκληρά εκμεταλλευόμενους καθώς η εργοδοσία και στους δυο κλάδους είναι «πρωτοπόροι» στην εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων που ψηφίζονται για λογαριασμό τους.Το ωρομίσθιο, η μερική απασχόληση, οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου, η ανασφάλιστη και απλήρωτη εργασία είναι κοινά γνωρίσματα της κατάστασης που επικρατεί και αφορά κυρίως τους νέους εργαζόμενους και τις γυναίκες των δύο κλάδων που είναι και η πλειοψηφία.»

Φώτο   Ρεπορτάζ    Ρεπόρτερ   Επιστήμονας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου