Κυριακή, 18 Ιουνίου 2017

USS Fitzgerald: Νέες Αποκαλύψεις για την Τραγωδία με τους Επτά Νεκρούς - Δεν Πρόλαβαν να Αντιδράσουν! Σε Χρόνο dt Πλημμύρισαν οι Καμπίνες!

USS Fitzgerald: Νέες αποκαλύψεις για την τραγωδία με τους επτά νεκρούς - Δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν! Σε χρόνο dt πλημμύρισαν οι καμπίνες!

- Σταμάτησαν οι έρευνες για τους αγνοούμενους ναυτικούς του αμερικανικού αντιτορπιλικού USS Fitzgerald
- Δεν ανακοινώθηκε επίσημα ο αριθμός των νεκρών – Επτά ναύτες αγνοούνται
- Τα περισσότερα από τα μέλη του πλοίου κοιμούνταν τη στιγμή της σύγκρουσης με εμπορικό πλοίο
- Τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε σε κοντινό νοσοκομείο ο καπετάνιος του αντιτορπιλικού

Μια τραγωδία που έχει βυθίσει στο πένθος το ναυτικό των ΗΠΑ. Τουλάχιστον επτά ναυτικοί, η τύχη των οποίων αγνοούνταν, είναι νεκροί. Έχασαν τη ζωή τους όταν παγιδεύτηκαν στο πλοίο μετά τη σύγκρουση με ένα πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων υπό σημαία Φιλιππίνων, νότια του Κόλπου του Τόκιο, στα ιαπωνικά χωρικά ύδατα, τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου.
«Καθώς οι ομάδες έρευνας και διάσωσης απέκτησαν το πρωί πρόσβαση στους χώρους που υπέστησαν ζημιές κατά τη σύγκρουση, οι αγνοούμενοι ναύτες εντοπίστηκαν», ανακοινώθηκε από τον 7ο στόλο.

Ο ακριβής αριθμός των νεκρών δεν δόθηκε στη δημοσιότητα κι αυτό γιατί, όπως είπε ο αντιναύαρχος Joseph Aucoin, διοικητής του 7ου στόλου, δεν έχουν ειδοποιηθεί οι οικογένειες των νεκρών.
Οι σοροί των άτυχων ναυτικών βρέθηκαν το πρωί της Κυριακής (18.06.2107) όταν οι δύτες κατάφεραν να φτάσουν στα σημεία του πλοίου όπου βρίσκονταν οι αγνοούμενοι τη στιγμή της σύγκρουσης. «Βρήκαμε έναν αριθμό πτωμάτων, των αγνοούμενων συναδέλφων μας» είπε ο Aucoin, αρνούμενος να αποκαλύψει τον ακριβή αριθμό των νεκρών. Όμως από τη στιγμή που κανείς από τους αγνοούμενους δεν βρέθηκε ζωντανός, εκτιμάται ότι οι νεκροί είναι επτά.
Όλα έγιναν ξημερώματα (ώρα Ιαπωνίας) τη στιγμή που τα περισσότερα από τα 300 μέλη του πληρώματος, κοιμούνταν. «Υπήρξε ένα τρύπημα, μια βαθιά εγκοπή, κάτω από το νερό, κατά μήκος του πυθμένα του πλοίου», τόνισε ο Αμερικανός αντιναύαρχος.

Πολύ γρήγορα μετά τη σύγκρουση το νερό άρχισε να εισρέει στο τμήμα όπου βρίσκονταν οι κουκέτες 116 μελών του πληρώματος. Η εισροή των υδάτων έγινε με τέτοια ταχύτητα που οι ναύτες είχαν χρόνο να αντιδράσουν. Από την εισροή των υδάτων καταστράφηκε ολοσχερώς η καμπίνα του καπετάνιου του πλοίου Bryce Benson, ο οποίος χαρακτηρίζεται τυχερός που ζει. Ο καπετάνιος μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο ναυτικό νοσοκομείο της Γιοκοσούκα.Εξαιτίας των ηρωινών προσπαθειών του πληρώματος, το πλοίο δεν βούλιαξε, είπε ο αντιναύαρχος Aucoin.

Με πληροφορίες από CNN και New York Times
Φωτογραφίες: Reuters


Φώτο   Ρεπορτάζ     Ρεπόρτερ   Επιστήμονας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου