Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017

Συνεχίζονται οι Έρευνες για τον Εντοπισμό του Αγνοούμενου Ιστιοφόρου «TARTIFLETTE 2»

λιμενικό

Για το περιστατικό του αγνοούμενου ιστιοφόρου σκάφους «TARTIFLETTE 2» σημαίας Μεγάλης Βρετανίας, με μοναδικό επιβαίνοντα έναν 73χρονο αλλοδαπό, το οποίο είχε αποπλεύσει από λιμάνι της Γαλλίας με προορισμό το λιμάνι της Καλαμάτας, ενημερώνει το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, στον εντοπισμό του οποίου συμμετέχει, μεταξύ άλλων, και το Λιμενικό Λευκάδας.
Συγκεκριμένα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ειδοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 13 Ιουλίου από το Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης Ιταλίας (MRCC ROME), για το περιστατικό, όπου σύμφωνα με την ενημέρωση ο 73χρονος είχε τελευταία επικοινωνήσει με τους οικείους του απογευματινές ώρες της Τετάρτης 7ης Ιουνίου 2017, ενώ βρισκόταν εν πλω στη θαλάσσια περιοχή Καλαβρίας Ιταλίας.
Υπό το συντονισμό του Ε.Κ.Σ.Ε.Δ. πραγματοποιήθηκαν έρευνες από περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προς εντοπισμό του ανωτέρω ιστιοφόρου, στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή των νήσων Λευκάδας, Κεφαλληνίας και Ζακύνθου, καθώς και από ιδιωτικά σκάφη. Παράλληλα, απογειώθηκε αεροσκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ έρευνες διενεργήθηκαν και από ξηράς με περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στις ακτές των νήσων Κέρκυρας, Λευκάδας, Ιθάκης, Κεφαλληνίας, Ζακύνθου και των περιοχών αρμοδιότητας Λιμενικών Αρχών Πρέβεζας, Πύλου και Καλαμάτας.
Οι έρευνες συνεχίζονται με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα.

Φώτο   Ρεπορτάζ    Διονύσιος   Κούρτης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου