Τρίτη, 20 Ιουνίου 2017

Πρόστιμα – Ανασφάλιστα Αυτοκίνητα – Ασφαλίστε το για να Γλιτώσετε το Πρόστιμο

Πρόστιμα – Ανασφάλιστα αυτοκίνητα – Ασφαλίστε το για να γλιτώσετε το πρόστιμο

- Η πρόταση του υπουργείου Μεταφορών για να λυθεί το ζήτημα με τα ανασφάλιστα
- Να μην πληρώνουν πρόστιμο όσοι σπεύσουν να ασφαλίσουν το όχημα ή καταθέσουν πινακίδες
- Τι θα γίνει με όσους ήδη πλήρωσαν το πρόστιμο των 250 ευρώ
- Δεν υπάρχει ακόμη οριστική απόφαση από τα αρμόδια υπουργεία

Παράταση στην προθεσμία για ασφάλιση και επικαιροποίηση της λίστας προτείνει, σύμφωνα με τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Ν. Μαυραγάνη το υπουργείο για να δοθεί λύση με τα ανασφάλιστα οχήματα και το αλαλούμ που έχει προκύψει.
Σύμφωνα με τα όσα είπε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών η πρότασή του είναι να δοθεί μια μικρή παράταση έτσι ώστε όσοι το επιθυμούν να μπορέσουν να ασφαλίσουν το αυτοκίνητο ή τη μηχανή τους και να γλιτώσουν με τον τρόπο αυτό το πρόστιμο των 250 ευρώ.
Παράλληλα θα δοθεί η δυνατότητα για μια επικαιροποίηση της λίστας ασφαλισμένων, μια νέα διασταύρωση στα στοιχεία που δείχνουν ποια είναι τα πραγματικά ασφαλισμένα αυτοκίνητα.

Το βασικό στην πρόταση του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών είναι ότι θα δοθεί ο χρόνος σε όποιον το επιθυμεί είτε να ασφαλίσει το όχημά του, είτε να καταθέσει τις πινακίδες έτσι ώστε να  

ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΤΩΝ 250 ΕΥΡΩ.
Οι οριστικές αποφάσεις πάντως θα ληφθούν σε νέα σύσκεψη, ενώ το ζήτημα θα απασχολήσει και το υπουργικό συμβούλιο σε λίγη ώρα.
Σε ό,τι αφορά όσους έσπευσαν ήδη να πληρώσουν το πρόστιμο των 250 ευρώ ο κ. Μαυραγάνης είπε πως είναι 10.700 άτομα στα οποία θα πρέπει να δοθεί η ευκαιρία για συμψηφισμό με το ασφάλιστρο ή για επιστροφή των χρημάτων.
 
 Τι πρέπει να κάνετε για τα λάθη:
- αν το όχημα ήταν ασφαλισμένο κατά την ημερομηνία διασταύρωσης, να απευθυνθεί στην ασφαλιστική επιχείρηση στην οποία το έχει ασφαλίσει, προκειμένου να γίνουν οι εκ μέρους της αναγκαίες ενέργειες.
-αν το όχημα δεν ανήκε ποτέ ή έχει αλλάξει αριθμό κυκλοφορίας ή έχει διαγραφεί ή ήταν σε ακινησία κατά την ημερομηνία διασταύρωσης, ο κάτοχος θα πρέπει να απευθυνθεί στην αρμόδια για τη φορολογία του ΔΟΥ προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά (βεβαίωση ακινησίας ή ιστορικό μεταβολών του συγκεκριμένου οχήματος από την αρμόδια Περιφερειακή Υπηρεσία Μεταφορών, στην οποία έχει εκδοθεί η άδεια κυκλοφορίας του κ.λπ.)
- αν υπάρχει λάθος στα στοιχεία της άδειας κυκλοφορίας ή το όχημα δεν ανήκει πλέον στο φερόμενο ως κάτοχο, τότε αυτός θα πρέπει να απευθυνθεί στην αρμόδια Περιφερειακή Υπηρεσία Μεταφορών.
- αν υποβλήθηκε αίτηση μεταβίβασης του οχήματος σε ΚΕΠ και δεν έχει εκδοθεί ακόμα η νέα άδεια κυκλοφορίας, θα πρέπει να απευθυνθεί ο ιδιοκτήτης σε οποιαδήποτε ΔΟΥ προσκομίζοντας σχετική βεβαίωση του ΚΕΠ για την υποβολή του αιτήματος μεταβίβασης.
- αν υπάρχει εξαίρεση της υποχρεωτικής ασφάλισης κατ’ εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 3 του π.δ. 237/1986 (ΦΕΚ Α’ 331), όπως ισχύει, θα πρέπει να απευθυνθεί σε οποιαδήποτε ΔΟΥ, προσκομίζοντας τα σχετικά δικαιολογητικά.


Φώτο   Ρεπορτάζ    Διονύσιος   Κούρτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου