Τρίτη, 27 Ιουνίου 2017

Αθώος Κρίθηκε από το Πειθαρχικό Συμβούλιο ο Αντιπρόεδρος του ΣτΕ Αθανάσιος Ράντος

Αθώος κρίθηκε από το Πειθαρχικό Συμβούλιο ο αντιπρόεδρος του ΣτΕ, Αθανάσιος Ράντος

Ομόφωνα αθώος κρίθηκε σήμερα από το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο ο αντιπρόεδρος του ΣτΕ, Αθανάσιος Ράντος, ο οποίος βρέθηκε στο ''στόχαστρο'' μετά τη δημοσιοποίηση υποκλαπέντων από τον προσωπικό του υπολογιστή διαλόγων που είχε με πρώην σπουδάστρια της Εθνικής Σχολής ΔικαστικώνΛειτουργών και μεταγενέστερα συνάδελφό του στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Οι διάλογοι αυτοί (με προσωπικό περιεχόμενο)δημοσιοποιήθηκαν εν μέσω των διασκέψεων του ΣτΕ για το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών. Μετά τα δημοσιεύματα του Τύπου ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης Νικόλαος Παρασκευόπουλος διέταξε την διενέργεια έλεγχου για την εν λόγω υπόθεση, αν και γνώριζε το περιστατικό μήνες πριν καθώς τον είχε ενημερώσει προσωπικά ο κ. Ράντος.
Η πρόεδρος του Ανώτατου Πειθαρχικού Συμβουλίου του άρθρου 91 του Συντάγματος και πρόεδρος του Αρείου Πάγου λίγες μέρες πριν την συνταξιοδότησή της συγκάλεσε για χθες το εν λόγω συμβούλιο προκειμένου να αποφανθεί για τον κ. Ράντο. Ενα μέλος του Ανωτάτου Πειθαρχικού Συμβουλίου απουσίαζε και έτσι η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε σήμερα. Ο κ. Ράντος κατέθεσε υπόμνημα και απάντησε στις ερωτήσεις των συναδέλφων του.
Τελικά, ομόφωνα το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο κατέληξε πως δεν έχει διαπράξει κανένα πειθαρχικό παράπτωμα εντός και εκτός υπηρεσίας που να θίγει το κύρος του και το κύρος της Δικαιοσύνης.

Φώτο   Ρεπορτάζ    Ρεπόρτερ   Δικαστής 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου