Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2017

Πέθανε ο Πρώην Γερμανός Καγκελάριος Χέλμουτ Κολ

Πέθανε ο πρώην Γερμανός καγκελάριος Χέλμουτ Κολ

- Πέθανε ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Χέλμουτ Κολ
- Την είδηση μεταφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας BILD
- ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ο Χέλμουτ Κολ, Γερμανός πολιτικός ο οποίος διετέλεσε και Καγκελάριος της Γερμανίας, πέθανε σε ηλικία 87 ετών, σύμφωνα με δημοσίευμα της Bild. Ο Χάλμουτ Κολ γεννήθηκε στο Λουντβιχσχάφεν στις 3 Απριλίου 1930, ενώ μόλις στα 27 του χρόνια εισήλθε στη Χριστιανοδημοκρατική Ένωση της Γερμανίας (CDU).
Ο πρώην γερμανός καγκελάριος είχε αρκετές περιπέτειες με την υγεία του, αφού πριν από περίπου ένα χρόνο είχε εισαχθεί στην εντατική, μετά από εγχείρηση στο έντερο.
Τότε, το περιοδικό Bunte, επικαλούμενο πηγές από το περιβάλλον του Κολ, ανέφερε πως ο συντηρητικός πολιτικός είχε υποβληθεί σε εγχείρηση στον γοφό στις αρχές Μαΐου και επρόκειτο να πάει σε κέντρο αποκατάστασης στη Βαυαρία στις αρχές Ιουνίου.

Ποιος ήταν ο Χέλμουτ Κολ
Ο Κολ, ο καγκελάριος που έχει υπηρετήσει τις περισσότερες θητείες μεταπολεμικά στη Γερμανία (1982-1998), ήταν ένας από τους πιο επιβλητικούς ηγέτες της Ευρώπης το δεύτερο μισό του 20ού αιώνα, ωστόσο τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και εμφανίζονταν σε αναπηρικό καροτσάκι.
Στη Γερμανία θεωρείται ως ο πατέρας της ενοποίησης της χώρας. Είχε εργαστεί επίσης για την εισαγωγή του ευρώ μαζί με τον στενό σύμμαχό του, τον τότε πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Μιτεράν.
Τα τελευταία χρόνια ο Κολ προέβαλε τα οφέλη μίας μεγαλύτερης ευρωπαϊκής ενοποίησης και έχει εκφράσει αμφιβολίες για τον τρόπο με τον οποίο η πρώην προστατευόμενή του, η νυν καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, έχει διαχειριστεί την ευρωπαϊκή κρίση χρέους.
Η φήμη του είχε σπιλωθεί από ένα σκάνδαλο χρηματοδότησης του κόμματός του, της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU), το οποίο ήρθε στο φως αφού εγκατέλειψε την εξουσία.

Φώτο   Ρεπορτάζ    Ρεπόρτερ   Επιστήμονας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου