Σάββατο, 17 Ιουνίου 2017

Αναμνήσεις από την Ζωή το Βιβλίο Βίωμα Ζωής του Συλλέκτη Ανδρέα Λάζαρη - Προτάσεις για Θέματα που Απασχολούν τον Αγαπητό Συγγραφέα.

Φωτογραφία του Vasileiou Manaras Ilias.
Φωτογραφία του Vasileiou Manaras Ilias.
Φωτογραφία του Vasileiou Manaras Ilias.
Φωτογραφία του Vasileiou Manaras Ilias.

Σας Παρουσιάζουμε το Βιβλίο Αναμνήσεις από την Ζωή του Αγαπητού Φίλου Συλλέκτη και Μαχητή της Ζωής Ανδρέα Λάζαρη.

Ο Αγαπητός Ανδρέας στο Βιβλίο του Αναφέρει με Γλαφυρό Τρόπο την Πορεία της Ζωής από του Σφακιώτες που Είδε το Πρώτο Φως του Κόσμου και Μπολιάστηκε με την Αγάπη του με τα Λαογραφικά Δρώμενα της Περιοχής και τον Πλούσιο Πολιτισμό της Αλλά και από την Ηλιούπολη Αττικής Όπου Εργάστηκε Δημιούργησε την Οικογένειά του, Ασχολήθηκε με Ζήλο για τα Πολιτιστικά Δρώμενα της Περιοχής Έχοντας  Πάντα Μέσα του την Λευκάδα.

Όλη η Πορεία της Ζωής του Αναφέρεται με Απλό και Κατανοητό Τρόπο Πάντα  με τις Ανάλογες Φωτογραφίες στις Σελίδες του Βιβλίου. 

Πέρα από τις Εργασίες που Ασχολήθηκε και Ήταν Πολλές και Διαφορετικές από Μικρός Άρχισε να Μαζεύει Αντικείμενα της Λαογραφίας του Τόπου μας.

Κάτι που Ακόμη και Σήμερα με Ζήλο Κάνει Παρότι Βρίσκεται σε Μεγάλη Ηλικία.

Πριν Μερικά Χρόνια Δωρίζει Μέρος της Συλλογής του στο Δήμο Σφακιωτών και Δημιουργείται το Κοντομίχειο Λαογραφικό Μουσείο στο Παλιό Δημοτικό Σχολείο του Καβάλου με την Πλειονότητα των Εκθεμάτων να Είναι Δική του Δωρεά - Εκεί Στεγάζεται και η Συλλογή του Χρήστου Κατωπόδη.

Η Πληρότητα  με την Οποία Έχει Ταξινομήσει τα Αντικείμενα - Κατά Επάγγελμα Κάνουν το Μουσείο Ένα από τα Καλύτερα στο Είδος του στον Ελλαδικό Χώρο και Τιμάτε από την Ακαδημία Αθηνών για την Συμβολή του στην Λαογραφική Μελέτη και Έρευνα.

Άποψή μας Είναι Ότι για να Αναπτυχθεί Όπως Πρέπει το Μουσείο Πρέπει να Φτιαχτεί Άλλο Κτήριο Ειδικό  για Μουσείο με την Οικονομική Κατάσταση που Επικρατεί στην Χώρα Δύσκολο το Βλέπω η Άλλη Λύση Είναι να Μεταφερθεί το Μουσείο στο Μη Τελειοποιημένο Κτήριο που Προορίζονταν για Δημαρχείο Σφακιωτών στην Περιοχή Πρεμεντινού Εκεί που Έμενε και ο Άγγελος Σικελιανός με την Εύα Πάλμερ - Μάλιστα στο Χώρο που Προορίζονταν για Γραφείο Δημάρχου θα Μπορούσε να Δημιουργηθεί ο Χώρος του Αργαλειού που Ασχολούνταν η Εύα.

Για το Θέμα Αυτό θα Επανέρθουμε με Νέα μας Ανάρτηση.

Επίσης ο Ανδρέας Λάζαρης Έχει Δωρήσει και Άλλη Συλλογή στον Δήμο Ηλιουπόλεως Αττικής για την Δημιουργία Λαογραφικού Μουσείου με Ανάλογη της Περιοχής Περιεκτικότητα Αντικειμένων - Αλλά  το Πρόβλημα Είναι Ότι Δεν Έχει Βρεθεί το Κατάλληλο Κτήριο.

Εμείς  μιας και Έχουμε Πολλούς Διαδικτυακούς Φίλους στην Ηλιούπολη σε Δημοτική Αρχή και σε Συλλόγους Δημόσια θα Παρακαλούσαμε αν Γίνεται να Βρεθεί Άμεσα το Κτήριο για να Δημιουργηθεί το Μουσείο  Τώρα που ο Κύριος Ανδρέας Έχει Ακόμη τις Δυνάμεις να το Διαμορφώσει.

Καλοτάξιδο το Βιβλίο σου Αγαπητέ Ανδρέα 

Φώτο   Ρεπορτάζ    Διονύσιος   Κούρτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου