Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2017

Με Εκπροσώπους της ΔΕ του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων Συναντήθηκαν Εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής Λευκάδας

1_tei_lefkadas

Η απεμπλοκή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του  Κέντρου Νεότητας που παραχωρήθηκε στο ΤΕΙ στο επίκεντρο της συνάντησης
Ανακοίνωση του Δήμου Λευκάδας αναφορικά με τη συνάντηση εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής με εκπροσώπους της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων για την απεμπλοκή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του ακινήτου στο Κέντρο Νεότητας, που είχε παραχωρηθεί στο ΤΕΙ, χωρίς όμως να
προχωρήσουν οι διαδικασίες παραχώρησής του, αφού εμφανιζόταν στο Κτηματολόγιο ως αγνώστου ιδιοκτήτη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Τη Δευτέρα, 29 Μαΐου 2017, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο συνάντηση της Δημοτικής Αρχής με εκπροσώπους της Διοικούσας Επιτροπής ΤΕΙ Ιονίων Νήσων. Στη συνάντηση που έγινε ύστερα από αίτημα της Διοίκησης του ΤΕΙ συμμετείχαν, απουσιάζοντος του Δημάρχου στο εξωτερικό, ο Αναπληρωτής Δήμαρχος κ. Μ. Νικητάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γκογκάκης, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Θ. Περδικάρης, Γ. Φίλιππας, Φ. Κούρτης, ο Δ/ντής Πολεοδομίας κ. Κ. Προκοπίου και εκ μέρους του ΤΕΙ ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής κ. Γ. Δραγώνας και ο Αντιπρόεδρος κ. Θ. Καλαφάτης.
Έγινε διεξοδική συζήτηση – αλληλοενημέρωση σχετικά με τα προβλήματα που υπάρχουν στο ιδιοκτησιακό του ακινήτου στο Κέντρο Νεότητας και παραδόθηκαν στον κ. Δραγώνα όλα τα σχετικά έγγραφα που αναφέρονται στις παρεμβάσεις και τις ενέργειες του Δήμου για τη λύση του προβλήματος στέγασης του ΤΕΙ.
Οι κ.κ. Γ. Δραγώνας και Θ. Καλαφάτης εξεδήλωσαν την προθυμία τους να συμβάλουν στην προσπάθεια απεμπλοκής, τόσο από την πλευρά του Ιδρύματος όσο και από κοινού με τη Δημοτική Αρχή με άμεσες ενέργειες και παρεμβάσεις προς όλους τους εμπλεκομένους φορείς.
Θυμίζουμε ότι η Δημοτική Αρχή, το Σεπτέμβρη του 2014, βρέθηκε μπροστά σε αδιέξοδο αφού το συγκεκριμένο ακίνητο εμφανιζόταν στο Κτηματολόγιο ως αγνώστου ιδιοκτήτη και δεν ήταν δυνατόν να προχωρήσουν οι διαδικασίες παραχώρησής του στο ΤΕΙ.
Ασχολήθηκε, ουσιαστικά και όχι επικοινωνιακά, με το ζήτημα από το Νοέμβριο του 2014, όταν ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος κ. Θ. Περδικάρης είχαν επισκεφθεί τότε για το συγκεκριμένο θέμα το Υπουργείο Παιδείας και στη συνέχεια την ΕΤΑΔ, όπου είχαν παρευρεθεί και δύο Αντιπρόεδροι του ΤΕΙ.
Ο Δήμος Λευκάδας, στο διάστημα αυτό, έχει προβεί σε όλες τις ενέργειες που απαιτούνται για την τακτοποίηση του ζητήματος και την εξεύρεση λύσης που όμως εξαρτάται από άλλες υπηρεσίες (ΕΤΑΔ, κλπ).
Η έντεχνη προσπάθεια, επομένως, μιας επαναλαμβανόμενης καταστροφολογίας και ενός ανούσιου χαρτοπόλεμου ανακοινώσεων, προκειμένου να στοχοποιηθεί ο Δήμος, εξυπηρετούν αποκλειστικά πολιτικές σκοπιμότητες και την αγωνιώδη προσπάθεια «αυτοεπιβεβαίωσης» όσων τις εκδίδουν.
Ως Δημοτική Αρχή θα συνεχίσουμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, να διαχειριζόμαστε το ζήτημα ώστε το συντομότερο δυνατόν να έχουμε τη λύση στο πρόβλημα και να ξεκινήσουν οι εργασίες στο κτίριο, σύμφωνα με την οικοδομική άδεια η οποία έχει ήδη εκδοθεί».

Φώτο  Ρεπορτάζ     Διονύσιος   Κούρτης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου