Κυριακή, 11 Ιουνίου 2017

Εκδηλώσεις για τον Εορτασμό της Παναγίας Φανερωμένης από τους Λευκαδίτες της Πάτρα - Φώτο Ρεπορτάζ


Πάτρα: Εκδηλώσεις για τον Εορτασμό της Παναγίας Φανερωμένης από τους Λευκαδίτες της περιοχής Έγιναν στο κατάμεστο από κόσμο προαύλιο του Ιερού ναού Παναγίτσας Παραλίας

Έγιναν στο κατάμεστο από κόσμο προαύλιο του Ιερού ναού Παναγίτσας Παραλίας 

Στο κατάμεστο από κόσμο προαύλιο του Ιερού ναού Παναγίτσας Παραλίας Πατρών, προσήλθε σύσσωμη η Λευκαδίτικη Κοινότητα για να εορτάσει και να δοξολογήσει, την Πολιούχο της ιδιαίτερης πατρίδας, την Κυρά Φανερωμένη, την Κυρά του νησιού της Λευκάδας και των Λευκαδιτών όλου του κόσμου.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, μετά την Θεία λειτουργία με αρτοκλασία, με συγκίνηση ακολούθησε η Λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας Φανερωμένης (η εικόνα είναι αγιογραφία, δωρεά της οικογένειας του Θεμιστοκλή και Μαρίας Μακρυγιώργου από το Καλαμίτσι Λευκάδας).
Οι εκδηλώσεις περιελάμβαναν και ομιλία που εκφώνησε η Χαρά Παπαδάτου, Αρχιτέκτων Μηχανικός και συγγραφέας, τέως Πρόεδρος του Συλλόγου.
Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν, με κεράσματα και Παραδοσιακούς χορούς από το Χορευτικό του Συλλόγου, υπό την διδασκαλία του Χοροδιδάσκαλου Μικρώνη Γρηγόριου και έκλεισαν με τιμητική διάκριση προς τον Αξιότιμο κ. Μελά Παναγιώτη, Αντιδήμαρχο Οικονομικών Δήμου Πατρέων και προς τον αξιότιμο κ. Χρυσοβιτσάνο Νικόλαο, Πρόεδρο της Καρναβαλικής Επιτροπής Δήμου Πατρέων για την ευγενή μέχρι σήμερα προσφορά τους.
Το Χορευτικό του Συλλόγου για μια ακόμα φορά, με το υπέροχο πρόγραμμα που παρουσίασε, ανέδειξε μέσω του χορού, την Λευκαδίτικη Κουλτούρα και την υπέροχη Λευκαδίτικη φορεσιά.
Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, γιατρός - φίλος και χορηγός του Συλλόγου, από παλιά, προσέφερε για την Οικονομική ενίσχυση του συλλόγου, ένα αρνί το οποίο τέθηκε σε κλήρωση.
Τον λαχνό επέλεξε ο μικρός Γιωργάκης Μαραγκός υιός του Αντιπροέδρου του Συλλόγου και ανέδειξε ως νικητή τον λαχνό με τον αριθμό 94.
Παρακαλείται ο κάτοχος του λαχνού να επικοινωνήσει με τα τηλ. 2610-222066 - 6932883826.
Ο Σύλλογος Λευκαδίων Πάτρας «Η ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ» εκφράζει δημοσίως τις θερμές ευχαριστίες του προς όλα τα μέλη που τίμησαν με την παρουσία τους την Εορτή της Παναγίας Φανερωμένης και προς όλους τους παρευρισκομένους Φίλους του Συλλόγου.
Επίσης στα μέλη του ΔΣ που βοήθησαν για τις εκδηλώσεις και Ιδιαίτερα προς τους ιερείς του Ιερού Ναού Π. Χρυσόστομο Αθανασόπουλο και Π. Παναγιώτη Πανόπουλο για την άριστη υποδοχή και αποδοχή του Συλλόγου και των εκδηλώσεων που έλαβαν χώρα καθώς και προς όλο το προσωπικό του ιερού Ναού που βοήθησε στις προετοιμασίες.

Την Κυριακή ο σύλλογος θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Αγία Θεοδώρα Βάστα.

Φώτο   Ρεπορτάζ   Διονύσιος  Κούρτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου