Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2017

Δικαστής Διέταξε την Εκταφή του Σαλβαδόρ Νταλί!

Δικαστής διέταξε την εκταφή του Σαλβαδόρ Νταλί!

Ένας δικαστής στη Μαδρίτη διέταξε την εκταφή των λειψάνων του Σαλβαδόρ Νταλί προκειμένου να ληφθεί δείγμα για να πραγματοποιηθεί τεστ πατρότητας.

Μια Ισπανίδα, η Pilar Abel ισχυρίζεται ότι ο διάσημος ζωγράφος είναι ο πατέρας της καθώς όπως όπως λέει ο Νταλί διατηρούσε σχέση με την μητέρα της –μία οικιακή βοηθό- το 1955.
Η Maria Pilar Abel Martínez,  που εργάζεται ως χαρτορίχτρα και γεννήθηκε στη Χιρόνα, ισχυρίστηκε για πρώτη φορά ότι ο Νταλί είναι ο πατέρας της το 2015.
Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται η Pilar, η μητέρα της εργαζόταν για μία οικογένεια κοντά στο σπίτι του Νταλί, όταν σύνηψε σχέση με τον ζωγράφο. Εκείνη την περίοδο ο Νταλί ήταν παντρεμένος με τη Γκαλά, ενώ το ζευγάρι δεν είχε παιδιά.
Η εκταφή αποφασίστηκε καθώς ο δικαστής είπε ότι είναι αναγκαίο να ληφθεί δείγμα DNA από το λείψανο, καθώς δεν υπήρχαν βιολογικά υπολείμματα ή προσωπικά αντικείμενα του καλλιτέχνη για να ληφθεί το απαραίτητο για το τεστ γενετικό υλικό.
Ο υπερρεαλιστής ζωγράφος πέθανε στην Ισπανία σε ηλικία 85 ετών, το 1989. Ο Νταλί τάφηκε στη γενέτειρά του, στο Φιγέρες, στη βορειοανατολική Καταλονία.
Το Ίδρυμα Νταλί Γκαλά,  δεν σχολίασε την απόφαση του δικαστή.

Πηγή: BBC

Φώτο   Ρεπορτάζ    Διονύσιος   Κούρτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου