Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2017

Εκτός Παιδικών Σταθμών και Φέτος Δεκάδες Χιλιάδες Παιδιά

1531

Ανακοινώθηκαν χτες τα προσωρινά αποτελέσματα των δικαιούχων για τη δωρεάν φιλοξενία σε παιδικούς σταθμούς, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και ΚΔΑΠ με Ειδικές Ανάγκες, στο πλαίσιο του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», τα λεγόμενα προγράμματα ΕΣΠΑ, που αφήνουν -με βάση τις αιτήσεις που υποβλήθηκαν- περίπου 50.000 παιδιά εκτός Προσχολικής Αγωγής.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα στο Δήμο Λευκάδας οι αιτήσεις με ελλιπή φάκελο δικαιολογητικών αντιστοιχούν σε 88 παιδιά, στις οποίες περιλαμβάνονται και όσες δεν συνοδεύονται από εκκαθαριστικό φορολογικής δήλωσης, για την κατάθεση του οποίου έχει δοθεί προθεσμία μέχρι 30 Ιούνη. Οι αιτήσεις με πλήρη φάκελλο δικαιολογητικών αντιστοιχούν σε 366 παιδιά.
Θυμίζουμε ότι το ποσό που θα διατεθεί τη σχολική χρονιά 2017 – 2018 για τη φιλοξενία παιδιών σε παιδικούς σταθμούς, ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ ΜΕΑ καλύπτει τη φιλοξενία περίπου 100.000 παιδιών. Οι αιτήσεις που κατατέθηκαν αντιστοιχούν σε 150.000 παιδιά, πράγμα που σημαίνει ότι αρχικά, τουλάχιστον 50.000 παιδιά μένουν εκτός.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα πανελλαδικά, από τις 117.000 αιτήσεις που κατατέθηκαν και οι οποίες αντιστοιχούν σε 150.000 παιδιά, «έγκυρες» είναι οι περίπου 91.500, οι οποίες αντιστοιχούν σε περίπου 117.300 παιδιά. Περίπου 23.000 αιτήσεις έχουν ελλιπή φάκελο και αντιστοιχούν σε περίπου 30.200 παιδιά.
Εκτιμάται ότι και φέτος, όπως και πέρσι, πολλά παιδιά δεν θα καταφέρουν να βρουν θέση σε κάποια δομή, ιδιωτική ή δημοτική, δεδομένων των σοβαρών ελλείψεων σε υποδομές. Κατά συνέπεια και αυτή τη χρονιά θα υπάρξει το φαινόμενο, γονείς που δικαιούνται το κουπόνι χρηματοδότησης για τη δωρεάν φιλοξενία παιδιού τους σε παιδικό σταθμό, να μην μπορέσουν να το χρησιμοποιήσουν επειδή δεν θα βρουν θέση. Αναμένεται, λοιπόν, να υπάρξει νέα κατανομή από το Σεπτέμβρη για τη διάθεση των κουπονιών που δεν θα χρησιμοποιηθούν.
Τα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 4 Ιούλη, καθώς θα προηγηθεί η διαδικασία των ενστάσεων.
Παρέμβαση για το θέμα έκανε και η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

Φώτο  Ρεπορτάζ    Διονύσιος   Κούρτης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου