Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017

«Ημέρες Λευκάδιου Χερν» για Τρίτη Συνεχόμενη Χρονιά στη Λευκάδα

hmeres Lefkadio Hern Lefkada 2

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας διοργανώνει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, τις «Ημέρες Λευκάδιου Χερν», στις 27 και 28 Ιουνίου 2017 στη Λευκάδα.
Πρόκειται για ένα διήμερο εκδηλώσεων ιαπωνικού πολιτισμού που διεξάγονται στο Ιστορικό Κέντρο Λευκάδιου Χέρν και έχουν στόχο να διατηρήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας για τις δράσεις του πολύ σημαντικού Ιστορικού Κέντρου Λευκάδιου Χέρν.
To Ιστορικό Κέντρο Λευκάδιου Χέρν συμπληρώνει φέτος τρία χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας. Στο διάστημα αυτό έχει δεχθεί πάνω από 1.700 μεμονωμένους επισκέπτες και περίπου 2.000 μαθητές.
Ιδιαίτερα αξιόλογα είναι τα εκπαιδευτικά προγράμματα (σχεδιασμός: Μαρία Γενιτσαρίου) που διεξάγονται και απευθύνονται σε μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου ενώ αλλάζουν και εμπλουτίζονται κάθε ακαδημαϊκό έτος. Στόχος του Κέντρου είναι να δημιουργήσει μια πρωτότυπη εκπαιδευτική βάση μέσα από την οποία τα παιδιά θα έρχονται σε επαφή με το έργο του Λευκάδιου Χέρν.
Το φετινό πρόγραμμα του διημέρου περιλαμβάνει ομιλίες, παρουσιάσεις, διαλέξεις αλλά και ανοιχτά εργαστήρια Ιαπωνικού χορού και τέχνης των Σαμουράι από το Χοροθέατρο “NAYUTA” που ταξίδεψε ειδικά για την περίσταση από το Τόκυο.
Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:
hmeres Lefkadio Hern Lefkada 2
hmeres Lefkadio Hern Lefkada 

Φώτο   Ρεπορτάζ     Διονύσιος   Κούρτης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου