Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2017

Ζητούν και τα… Ρέστα - Η Τουρκία Εγκαλεί την Ελλάδα για την Αγιά Σοφιά! "Να Γίνετε Δημοκρατική Χώρα να Σέβεστε τις Θρησκείες!"

Ζητούν και τα… ρέστα  - Η Τουρκία εγκαλεί την Ελλάδα για την Αγιά Σοφιά! `Να γίνετε δημοκρατική χώρα, να σέβεστε τις θρησκείες!`

- Απίστευτη προκλητικότητα και ειρωνεία από την Τουρκία κατά της Ελλάδας
- Αφορμή η αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών για την προσευχή στην Αγιά Σοφιά
- Οι Τούρκοι κατηγορούν την Ελλάδα πως απαγορεύει στους Μουσουλμάνους να προσεύχονται!
- «Καλούμε την Ελλάδα να γίνει μια μοντέρνα και δημοκρατική χώρα και να σέβεται όλες τις θρησκείες» καταλήγει η ανακοίνωση!

Πρόκληση χωρίς όρια από τους Τούρκους, που μετέτρεψαν την Αγία Σοφιά σε τζαμί με το έτσι θέλω και ζητούν τα… ρέστα από την Ελλάδα γιατί αντέδρασε! Φτάνουν μάλιστα στο σημείο να αφήσουν αιχμές κατά της χώρας μας, την οποία καλούν να γίνει μια «μοντέρνα και δημοκρατική χώρα και να σέβεται όλες τις θρησκείες!» και σχολιάζουν με δηκτικό τρόπο το γεγονός πως ακόμη δεν υπάρχει τζαμί στην Αθήνα. 
Το βράδυ της περασμένης Τετάρτης (21.06.2017), οι Τούρκοι έκαναν ξανά τζαμί την Αγιά Σοφιά, που εδώ και περισσότερα από 80 χρόνια έχει μετατραπεί σε Μουσείο και είναι Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομίας της UNESCO. Η ανάγνωση του Κορανίου και η προσευχή για το Καντίρ έγιναν παρουσία συνεργάτη του Μπιναλί Γιλντιρίμ, του επικεφαλής της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων της τουρκικής πρωθυπουργίας και φυσικά μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση.


Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του, καταδικάζει τη νέα πρόκληση των Τούρκων, υπενθυμίζει ότι η Αγιά Σοφιά είναι Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και η συμπεριφορά αυτή «προσβάλει τη διεθνή κοινότητα, η οποία οφείλει να κινητοποιηθεί δεόντως και να αντιδράσει».
«Πρόκειται για μία καταφανώς απαράδεκτη πρόκληση στο θρησκευτικό συναίσθημα των απανταχού Χριστιανών και όσων τιμούν την πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας (…) Καλούμε την Τουρκία να επιδείξει συμπεριφορά σύγχρονης και δημοκρατικής χώρας και να προστατεύσει τον οικουμενικό χαρακτήρα της Αγίας Σοφίας», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.
Σε αυτή την ανακοίνωση αντέδρασε το τουρκικό ΥΠΕΞ, εγκαλώντας την Ελλάδα γιατί... τόλμησε να αντιδράσει, ενώ θα έπρεπε - σύμφωνα πάντα με το τουρκικό καθεστώς- να πει και μπράβο στον τουρκικό λαό που γιορτάζει το ραμαζάνι.
Η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών
Καταδικάζουμε τη δήλωση του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας για την απαγγελία του Κορανίου και το κάλεσμα για προσευχή στην Αγιά Σοφιά.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας, αντί να δώσει συγχαρητήρια στον τουρκικό λαό για τον ιερό μήνα του Ραμαζανιού και τη "Νύχτα της Δύναμης", επέλεξε να διαστρεβλώσει την ανάγνωση του Κορανίου και το κάλεσμα για προσευχή στην Αγιά Σοφιά.
Το ιστορικό της Ελλάδας στο πεδίο της θρησκευτικής ελευθερίας, η οποία είναι μεταξύ των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, είναι καλά γνωστό.
Αναφέρουμε μόνο μερικά παραδείγματα: Οι Ελληνικές αρχές υποβάλουν την τουρκική μειονότητα στην Ελλάδα σε αυξανόμενη πίεση, υποβάλουν νόμους κατά των εκλεγμένων μουφτήδων σχετικά με τα καθήκοντά τους και απέρριψαν, φέτος, για άλλη μια φορά το αίτημα των μουσουλμάνων για προσευχή κατά τη διάρκεια της γιορτής του Ραμαζανιού σε ένα από τα ιστορικά τζαμιά στη Θεσσαλονίκη, όπου δεν υπάρχει ανοιχτό τζαμί.
Γι’ αυτό, μπορεί κανείς να αμφισβητήσει τι αντιλαμβάνεται η Ελλάδα, η οποία ακόμα δεν έχει τζαμί ούτε στην πρωτεύουσά της, από τον διαθρησκευτικό διάλογο που ανέφερε η ανακοίνωση.
Καλούμε την Ελλάδα να γίνει μια μοντέρνα και δημοκρατική χώρα και να σέβεται όλες τις θρησκείες

 

Φώτο   Ρεπορτάζ     Ρεπόρτερ    Επιστήμονας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου