Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017

Τσακαλώτος: "Υπάρχει Φως στο Τούνελ - Είμαι Ευτυχέστερος από την Προηγούμενη Εβδομάδα"

Τσακαλώτος: `Υπάρχει φως στο τούνελ - Είμαι ευτυχέστερος από την προηγούμενη εβδομάδα`

"Τώρα υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ" δήλωσε ο ΥΠΟΙΚ Ευκ.Τσακαλώτος μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup.
Είμαι πλέον πολύ ευχαριστημένος από ότι ήμουν πριν από μια εβδομάδα πολύ δε περισσότερο από ότι ήμουν στις 22 Μαΐου.

"Με την σημερινή απόφαση στέλνεται ένα μήνυμα στις αγορές με βάση τα δικά τους κριτήρια", ανέφερε. Ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ ερωτηθείς για το αν η Ελλάδα θα συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης απάντησε πως "η ΕΚΤ είναι ένας ανεξάρτητος φορέας και δεν αποφασίζει το Eurogroup επί αυτού του ζητήματος".
Ο κ Τσακαλώτος πρόσθεσε ότι από την απόφαση του Eurogroup αλλά και τις δηλώσεις της κ Λαγκάρντ υπάρχει ένα σαφές μήνυμα. Ο ΥΠΟΙΚ αναφερόμενος στη σύνδεση της αποπληρωμής του χρέους με την ρήτρα ανάπτυξης είπε χαρακτηριστικά ότι το χρέος εξαρτάται πλέον από την ανάπτυξη και από τον ρυθμό που θα πετύχουμε. Επιπλέον στη ανακοίνωση του Eurogroup, ανέφερε, δίνεται έμφαση στην ανάπτυξη και τις επενδύσεις.

Από τις δηλώσεις της κ. Λαγκάρντ προκύπτει μια επαρκής σαφήνεια για το χρέος και υπάρχει ένα καλό σετ παραμέτρων για τον χρονικό ορίζοντα πέρα από το 2023. Για εμάς αυτός ο μεσοπρόθεσμος ορίζοντας για μετά το 2023 είναι ρεαλιστικός και οι αγορές θα πρέπει να το κρίνουν θετικά, ανέφερε ο κ. Τσακάλωτος.


Με πληροφορίες ΑΠΕ - ΜΠΕ

Φώτο   Ρεπορτάζ     Ρεπόρτερ   Επιστήμονας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου