Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017

Πόλεμος Αθήνας - Δανειστών! Η Σκληρή Απάντηση Αξιωματούχου της ΕΕ στον Αλέξη Τσίπρα!

Πόλεμος Αθήνας - δανειστών! Η σκληρή απάντηση αξιωματούχου της ΕΕ στον Αλέξη Τσίπρα!

Ένας πόλεμος δηλώσεων και διαρροών έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην Αθήνα και τους δανειστές με αφορμή το αυριανό Eurogroup και τα όσα πρόκειται να κάνει η μια και η άλλη πλευρά.

Σύμφωνα με το capital.gr, αν ο Αλέξης Τσίπρας δεν δεχθεί τη συμφωνία που θα του προσφέρει το Eurogroup την Πέμπτη και επιδιώξει την προσφυγή στην ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής της 22ας Ιουνίου, τότε οι ηγέτες απλά θα τον παραπέμψουν στο επόμενο Eurogroup, στις 10 Ιουλίου.
Νωρίτερα, έλληνας κυβερνητικός αξιωματούχος που είναι επίσης πολύ κοντά στην διαπραγμάτευση δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ:
«Είμαστε πολύ μακριά από την εξεύρεση λύσης στο αυριανό Eurogroup, με δεδομένο ότι η Γερμανία δεν έχει κάνει κανένα βήμα προόδου. Αν δεν υπάρξει κάποια θετική κίνηση τις επόμενες ώρες ή κατά τη διάρκεια του Eurogroup από τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, τότε φαίνεται ότι την ‘καυτή πατάτα’ θα αναγκαστεί να την πάρει στα χέρια της η κ. Μέρκελ», είπε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει ήδη συνεννοηθεί με τον Ντ. Τουσκ ότι σε περίπτωση αποτυχίας του Eurogroup, την επομένη το πρωί θα κατατεθεί γραπτό αίτημα για τη σύγκλιση του Euro Summit (Σύνοδος των 19 χωρών της Ευρωζώνης), στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής.

Φώτο   Ρεπορτάζ    Ρεπόρτερ   Επιστήμονας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου