Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2017

Η Γιορτή της Ενορίας της Αγίας Τριάδος Καλιγωνίου Λευκάδας - Πλούσιο Φώτο Ρεπορτάζ

Γιόρταζε χθες ο Ι. Ναός της Αγίας Τριάδας στο Καλιγώνι…
Της Αγίας Τριάδας χθες (Τρίτη 6-6-17) και γιόρταζε ο ομώνυμος Ιερός Ναός στο Καλιγώνι της Λευκάδας. Το βραδάκι λοιπόν ο νέος στην ηλικία εφημέριος της ενορίας π. Ηλίας σε συνεργασία με τους ενορίτες του και με την άδεια του Σεβ. Μητροπολίτη, οργάνωσαν στην πλατειούλα απέναντι από τον Ναό μια όμορφη γιορτή με ζωντανή μουσική και πλούσια μεζεδοκεράσματα, τα οποία ήταν σουβλάκια της ψησταριάς που λειτούργησε επί τόπου, ή διάφορα σπιτικά εδέσματα, κυρίως πίτες, που έφτιαξαν και προσέφεραν οι ενορίτισσες!
Ο αντιπρόεδρος του Ορφέα κ. Αποστόλης Καραβίας, εκτός απ΄την ψησταριά του και τα συναφή καθήκοντα, ήταν σε θέση μάχης ώστε να λυθεί κάθε πρόβλημα που ανέκυπτε! Ακόμα και τα της εγκατάστασης της μεγαφωνικής της ορχήστρας…
Επρόκειτο για μια πρωτόγνωρη γιορτή, που σκοπό είχε να συσφίξει τις σχέσεις των ενοριτών με την εκκλησία και μεταξύ τους, η οποία εντάσσεται σε μια «προχωρημένη» αντίληψη που έχει ο νέος εφημέριος, αλλά και ο εδώ Σεβ. Μητροπολίτης, όπως αποδείχτηκε, καθώς και άλλοι νέοι στην ηλικία ή στην σκέψη κληρικοί που παρευρέθηκαν, για τον τρόπο προσέγγισης των ενοριτών και την αναζωογόνηση του ρόλου των ενοριών και των Ναών! Ο Σεβασμ. Μητροπολίτης μάλιστα που μίλησε για λίγο στην εκδήλωση, ενθάρρυνε τέτοιες ενέργειες λέγοντας πως και ο ίδιος σαν εφημέριος για χρόνια στον Άγιο Κωνσταντίνο Μοσχάτου οργάνωνε αντίστοιχες ενοριακές γιορτές. Μάλιστα πρότεινε στον π. Ηλία να καθιερώσει και κάποια αντίστοιχη εκδήλωση σε κλειστό χώρο κατά την διάρκεια του χειμώνα.
Ο Σεβ. Μητροπολίτης Λευκάδας και Ιθάκης κ.κ. Θεόφιλος ενώ μιλάει στον κόσμο…
Κι εδώ παραδίδει την σκυτάλη και το μικρόφωνο στον π. Ηλία…
Η ορχήστρα αναλαμβάνει δράση…
Τρείς καλοί μουσικοί απετέλεσαν την ορχήστρα της βραδιάς, ενισχυμένοι από τον καλλίφωνο ιερέα π. Βασίλη Κακλαμάνη, που κατά γενική ομολογία τραγουδάει πολύ καλύτερα τα δημοτικά και άλλα παραδοσιακά τραγούδια από πολλούς επαγγελματίες του είδους.
Η ορχήστρα παίζει, ο π. Βασίλης Κακλαμάνης στο τραγούδι, κι π. Ηλίας σέρνει το χορό…
Ο π. Ηλίας μπορεί να μην τραγούδησε, όμως έσυρε τον χορό, κι απόδειξε πως έχει ταλέντο και σ΄ αυτό, τόσο που ξεσήκωσε κι άλλους.
Ο Αποστόλης εδώ, στο δυσκολώτερο ίσως καθήκον της βραδιάς: Στο σέρβις…
Διακριτικά στην άκρη το τραπέζι του κλήρου…
Κι ο κόσμος που γέμισε την πλατειούλα…
Παρούσα και η ηγεσία της Τροχαίας. Ενορίτες βλέπετε…
Τελικά ο κόσμος που γέμισε την πλατεία, έφαγε, ήπιε και διασκέδασε με την ψυχή του. Και πριν κλείσουμε αυτή την περιγραφή, πρέπει να πούμε πως μιλώντας με αρκετούς απ΄τους ενορίτες, όλοι τους ήταν ενθουσιασμένοι με τον π. Ηλία και συμφωνούσαν πως από τότε που ήρθε «ζωντάνεψε η ενορία κι ο Ναός, που μέχρι τότε λειτουργούνταν σχεδόν άδεια…

Φώτο   Ρεπορτάζ    Διονύσιος   Κούρτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου