Κυριακή, 25 Ιουνίου 2017

Κολομβία: Η Εκδρομή Έγινε Τραγωδία με 9 Νεκρούς – Εικόνες Σοκ

Κολομβία: Η εκδρομή έγινε τραγωδία με 9 νεκρούς – Εικόνες σοκ

Σε πολύνεκρη τραγωδία εξελίχθηκε η εκδρομή σε τουριστικό αξιοθέατο της Κολομβίας. Τουριστικό πλοιάριο βυθίστηκε υπό αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες, παρασύροντας στο θάνατο τουλάχιστον εννέα ανθρώπους.

Υπάρχουν φόβοι πως ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί, αφού μετά τη βύθιση του πολυόροφου τουριστικού πλοίου κατά τη διάρκεια περιήγησης στον υδροταμιευτήρα Πενιόλ-Γκουαταπέ της Κολομβίας, αγνοούνται 28 άνθρωποι.
Το απόγευμα της Κυριακής (25.06.2017) όταν έγινε το δυστύχημα, στο πλοίο βρίσκονταν 170 άνθρωποι. Οι αρχές δεν αποκάλυψαν τα αίτια του δυστυχήματος, και έδωσαν λίγες λεπτομέρειες. Ωστόσο οι επιζήσαντες είπαν σε τοπικά τηλεοπτικά συνεργεία ότι άκουσαν έναν δυνατό κρότο προτού αρχίσει να βυθίζεται το πλοίο και ότι δεν φορούσαν όλοι σωσίβια.
Η μοιραία στιγμή έχει καταγραφεί σε video αφού πολλοί τραβούσαν με τα κινητά τους εκείνη την ώρα.
Βίντεο στα social media δείχνουν μηχανοκίνητες λέμβους να σπεύδουν προς βοήθεια των επιβατών στα ανώτερα καταστρώματα καθώς το πλοίο λικνίζεται επικίνδυνα. Σύμφωνα με την επικεφαλής των πρώτων βοηθειών για την περιοχή, Μαργαρίτα Μονκάδα, διασώθηκαν 99 άνθρωποι.
"Αυτή τη στιγμή έχουμε εντοπίσει εννέα νεκρούς. 99 άνθρωποι διασώθηκαν άμεσα και άλλοι 40 βγήκαν μόνοι τους", είπε σε δημοσιογράφους.
Οι προσπάθειες διάσωσης συνεχίζονται στον ταμιευτήρα, ο οποίος απέχει 62 χλμ από την πόλη Μεντεγίν και αποτελεί δημοφιλή αξιοθέατο για τους τουρίστες. Ο ταμιευτήρας καλύπτει επιφάνεια 63.000 στρεμμάτων, ενώ τα νερά του που συσσωρεύονται μεταξύ Μαΐου και Νοεμβρίου αντλούνται για χρήση το καλοκαίρι.

Φώτο   Ρεπορτάζ     Ρεπόρτερ    Επιστήμονας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου