Τρίτη, 13 Ιουνίου 2017

Βρέθηκε Ζωντανή η 14χρονη που Εξαφανίστηκε στην Κυψέλη - Ξέσπασμα από το Χαμόγελο του Παιδιού!

Θεσσαλονίκη: Βρέθηκε ζωντανή η 14χρονη που εξαφανίστηκε στην Κυψέλη - Ξέσπασμα από το Χαμόγελο του Παιδιού!

Τα ίχνη της 14χρονης χάθηκαν την ώρα που πήγαινε στο σχολείο της. Το Χαμόγελο του Παδιού κάνει λόγο για καθυστερήσεις και κωλυσιεργίες που υπήρξαν από εμπλεκόμενα άτομα φορέων και θεσμών...

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια της 14χρονης Ζάχρα, η οποία είχε εξαφανιστεί στις 6/6/2017, από την περιοχή της Κυψέλης. Η 14χρονη εντοπίστηκε χάρη στην παρατηρητικότητα της Κοινωνικής Λειτουργού του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» Γεωργίας Πίσαρη σε δομή φιλοξενίας προσφύγων στην Βόρεια Ελλάδα. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» χειρίστηκε και αυτήν την υπόθεση, με αμεσότητα και επαγγελματισμό, όπως κάνει για κάθε παιδί που εξαφανίζεται ανεξάρτητα από εθνικότητα και θρήσκευμα. Κινητοποίησε όλους τους αρμόδιους φορείς, δημοσιοποίησε τα στοιχεία της 14χρονης κι ενημέρωσε το ευρύ κοινό, με στόχο τον άμεσο εντοπισμό της. Η συγκεκριμένη υπόθεση είχε αίσιο τέλος χάρη σε όλους όσοι ευαισθητοποιήθηκαν και κινητοποιήθηκαν, ωστόσο, το Χαμόγελο κάνει λόγο για καθυστερήσεις και κωλυσιεργίες που υπήρξαν από εμπλεκόμενα άτομα φορέων και θεσμών.

Ο πρόεδρος του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος έχει ενημερώσει προφορικά την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κα Ξένη Δημητρίου τόσο για την μη έγκαιρη ενημέρωση του οργανισμού για την εξαφάνιση της 14χρονης Ζάχρα καθώς και για τις απαράδεκτες καθυστερήσεις στις διαδικασίες αναζήτησής της.
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα προβεί άμεσα σε καταγγελίες προκειμένου να εξασφαλίσει την ίση μεταχείριση όλων των παιδιών από τις αρμόδιες αρχές, ειδικά στην περίπτωση εξαφάνισής τους, ανεξάρτητα από το αν είναι παιδί προσφύγων μεταναστών, παιδί ασυνόδευτο, παιδί Ρομά ή παιδί μιας ελληνικής οικογένειας.
Αξίζει να αναφερθεί ότι στην Ελλάδα σήμερα βρίσκονται 2.400 ασυνόδευτοι ανήλικοι όπου οι 1.610 βρίσκονται σε λίστα αναμονής για την ένταξή τους σε δομές φιλοξενίας. Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία κάθε μήνα εισέρχονται στη χώρα μας περίπου 200 ασυνόδευτοι ανήλικοι ενώ το 2016 εξαφανίστηκαν 526 ασυνόδευτοι ανήλικοι και μόλις 126 εντοπίστηκαν. Στις ελάχιστες περιπτώσεις που είχε ενημερωθεί και κινητοποιηθεί ο οργανισμός, τα παιδιά εντοπίστηκαν με 100% επιτυχία.
Το χρονικό της εξαφάνισης
Την Τρίτη 6/6/2017 η 14χρονη Ζάχρα φεύγει στις 08:00 για το σχολείο της από αυτόνομο διαμέρισμα ΜΚΟ στην Κυψέλη και δεν επιστρέφει ποτέ. Το απόγευμα της ίδιας μέρας η μητέρα της κάνει τη δήλωση εξαφάνισης στο Τ.Α. Αγίου Παντελεήμονα. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» δεν ενημερώνεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες για την εξαφάνιση, όπως γίνεται στην πλειοψηφία των εξαφανίσεων παιδιών προσφύγων μεταναστών ενώ τυπικά οι αστυνομικές αρχές είναι ενήμερες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η 14χρονη ένιωσε ασφάλεια κι εμπιστεύτηκε την προσωπική της ιστορία καθώς και τα προβλήματα που αντιμετώπιζε στις Κοινωνικές Λειτουργούς του οργανισμού, οι οποίες και δήλωσαν τη διαθεσιμότητά τους σε οτιδήποτε και αν χρειαστεί.

Πηγή: thestival.gr

Φώτο   Ρεπορτάζ     Ρεπόρτερ   Επιστήμονας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου