Πέμπτη, 4 Μαΐου 2017

Αδίστακτος! Έδεσε και Λήστεψε την Ηλικιωμένη Νονά του! [vid]

Αδίστακτος! Έδεσε και λήστεψε την ηλικιωμένη νονά του! [vid]

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε η πενταμελής συμμορία των Αλβανών που λήστευε ηλικιωμένες στη Φθιώτιδα. Ανάμεσα στους ληστές είναι ένας δραπέτης των φυλακών Δομοκού, που είχε φύγει σαν κύριος με εξαήμερη άδεια. Σχεδίαζαν να ρημάξουν τους ηλικιωμένους στα χωριά, αλλά τους πρόλαβε η Ασφάλεια Λαμίας. Μεταξύ των πέντε ληστών και το βαφτιστήρι της γιαγιάς, από την οποία οι ληστές άρπαξαν 16.000 ευρώ και χρυσαφικά.

Ο λόγος για πέντε Αλβανούς που είχαν φτιάξει εγκληματική ομάδα με σκοπό να "χτυπούν" ανήμπορα ηλικιωμένα άτομα σε χωριά της ευρύτερης περιοχής. Ως ορμητήριο είχαν ένα σπίτι στα Καλύβια Λαμίας και με ένα αυτοκίνητο έκαναν τις βραδυνές εξορμήσεις...
Ανάμεσα στους πέντε ληστές είναι ένας δραπέτης των φυλακών Δομοκού, που ενώ είχε καταδικαστεί σε πολυετή κάθειρξη για σωρεία κλοπών και ναρκωτικά, του έδωσαν άδεια το 2013 για να ξεσκάσει και φυσικά δεν επέστρεψε ποτέ, αφού σε βάρος του εκκρεμούσαν και άλλες καταδικαστικές αποφάσεις. Ο δραπέτης μάλιστα είχε καταφέρει να βγάλει πλαστή ταυτότητα, άριστης ποιότητας, η οποία δεν θα γινόταν αντιληπτή σε έναν τυπικό έλεγχο στο δρόμο, ακόμη και από αστυνομικούς.
Η συμμορία μέσα σε μια εβδομάδα στις αρχές Απριλίου έκανε δυο ληστείες. Στο χωριό Καμπιά Σπερχειάδας είχαν μπει στο σπίτι της ηλικιωμένης, από κατάστημα που επικοινωνούσε με το σπίτι της 80χρονης, την οποία έδεσαν με καλώδιο και της πήραν 16.000€ και τα χρυσαφικά της. Όπως διαπιστώθηκε ο ένας από τους πέντε ληστές ήταν το βαφτιστήρι της γιαγιάς, που ήξερε από μικρός τα κατατόπια στο μαγαζί και το σπίτι, προφανώς και για τα χρήματα.
Και ο άλλος στόχος στα Καμένα Βούρλα δεν ήταν τυχαίος, αφού ένα άλλο μέλος της ομάδας, δούλευε εκεί και γνώριζε το σπίτι της ηλικιωμένης, απ΄ όπου άρπαξαν 1.150€, δυο δαχτυλίδια, κινητό, tablet και το κυνηγετικό όπλο του μακαρίτη συζύγου της.
Το μεσημέρι στο αστυνομικό μέγαρο Φθιώτιδας δόθηκε συνέντευξη τύπου για την εξάρθρωση της εγκληματικής ομάδας.

Φώτο   Ρεπορτάζ    Ρεπόρτερ   Επιστήμονας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου