Τετάρτη, 10 Μαΐου 2017

Η Ελληνική Κρίση θα Συζητηθεί στους G7 - "Οι ΗΠΑ Θέλουν Λύση για το Χρέος"

Η ελληνική κρίση θα συζητηθεί στους G7 - `Οι ΗΠΑ θέλουν λύση για το χρέος`

Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα είναι ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν στο πλαίσιο της Συνόδου G7, που θα πραγματοποιηθεί από τις 11 έως τις 13 Μαΐου, στο Μπάρι της Ιταλίας.

Την αποκάλυψη έκανε υψηλοβαθμος αξιωματουχος του αμερικανικού υπουργείου των Οικονομικών, ο οποίος ενημέρωσε τους δημοσιογράφους για τις θέσεις των ΗΠΑ επί των θεμάτων που θα συζητηθούν στη Σύνοδο. Στην κλειστή αυτή ενημέρωση, ο αξιωματούχος είπε ότι υπάρχει ακόμη δουλειά που πρέπει να γίνει για να επανέλθει η Ελλάδα στον δρόμο της βιώσιμης ανάπτυξης. Σημείωσε ότι η αμερικανική κυβέρνηση αναμένει την τελική συμφωνία της Ελλάδας με τους Θεσμούς, πριν κάνει γνωστές τις δικές της θέσεις, οι οποίες αναμένεται να διευκρινιστούν και να ανακοινωθούν σύντομα. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Μιχάλη Ιγνατίου, η αμερικανική κυβέρνηση πιστεύει ότι πρέπει να υπάρξει λύση στο πρόβλημα τού ελληνικού χρέους, οπότε στο θέμα αυτό είναι υποστηρικτική στις θέσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Όπως τόνισε, αυτό που έχει παρατηρήσει μέχρι σήμερα είναι η πρόοδος στον «τομέα των πολιτικών, αλλά αυτό -όπως τόνισε- δεν αποτελει ολοκληρωμενη συμφωνία».
Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές εκτός ΔΝΤ, «δεν έχει κλείσει για μετά το 2018 το θέμα των πλεονασμάτων». Μας υπογράμμισαν πως «ό,τι ακούγεται αφορά και εκφράζει επιθυμίες και απόψεις των υπολοίπων δανειστών». Οι πηγές εκτός Ταμείου μας είπαν ότι «αυτή τη στιγμή η διαπραγμάτευση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, χωρίς κανείς να γνωρίζει πού θα καταλήξει». Δεν έχει συμφωνηθεί ακόμα τίποτα, τόνισαν οι πηγές.

Φώτο   Ρεπορτάζ    Ρεπόρτερ   Επιστήμονας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου