Κυριακή, 14 Μαΐου 2017

Διαμαρτυρία της Επτανησιακής Συνομοσπονδίας Προς τον Πρόεδρο της Βουλής

επτανησιακη_ομοσπονδια
Για τη συνεργασία της Βουλής με την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία «ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ» και την εκδήλωση στην Βουλή των Ελλήνων για την 153η επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα
Με επιστολή που απέστειλε στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κο Νικόλαο Βούτση και η οποία κοινοποιείται σε μια σειρά φορείς της πολιτείας, τα κόμματα καθώς και εκπροσώπους της τοπικής Διοίκησης, η Επτανησιακή Συνομοσπονδία διαμαρτύρεται -δικαίως κατά την προσωπική μας άποψη- για τη συνεργασία της Βουλής των Ελλήνων με την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία με την επωνυμία «ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ» και την πραγματοποίηση εκδήλωσης στη Βουλή των Ελλήνων, που θα είναι αφιερωμένη στην 153η επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα. Μια εταιρεία που ας σημειωθεί ότι έχει βρει και στο δικό μας τόπο, τη Λευκάδα, προνομιακούς συνομιλητές ιδιαίτερα στο χώρο της τοπικής διοίκησης. (Δες εδώ το σχετικό Δελτίο Τύπου της Βουλής).
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Το Δ.Σ της Συνομοσπονδίας μας που αποτελείται από ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ, ΕΝΩΣΕΙΣ και ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΤΑΝΗΣΩΝ, με μεγάλη έκπληξη και απορία, με αφορμή πρόσφατο δελτίο τύπου που εξέδωσε η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία με την επωνυμία, «ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ», πληροφορηθήκαμε για πραγματοποίηση εκδήλωσης στη Βουλή των Ελλήνων στις 15/5/2017, που θα είναι αφιερωμένη στην 153η επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα.
Η επιλογή της συνεργασίας αυτής με αστική εταιρεία, για την επετειακή αυτή εκδήλωση, έχει προκαλέσει τεράστια δυσφορία και αγανάκτηση στα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων μας, στα μέλη μας καθώς και σε πλήθος Επτανήσιων. Επισημαίνουμε δε ότι, η Εθνική Επέτειος αυτή, γιορτάζεται σε όλα τα Επτάνησα από τα Τοπικά Πολιτιστικά Σωματεία σε συνεργασία με τους Δημόσιους Φορείς, και έχουμε την πεποίθηση ότι και στην Αθήνα αντίστοιχα, θα άρμοζε η συνεργασία της Πολιτείας με Επτανησιακούς Πολιτιστικούς Φορείς.
Είμαστε βέβαιοι, πως γνωρίζετε ότι στο χώρο του Πολιτισμού, των Πολιτιστικών αξιών, των Γραμμάτων, των Τεχνών, των Παραδόσεων, των Επιστημών αλλά και πολλών άλλων μορφών του Πνεύματος, αυτοί που συνεχίζουν να φυλάττουν Θερμοπύλες, είναι οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι της χώρας μας. Το γεγονός αυτό δεν θα έπρεπε να περνά απαρατήρητο και μάλιστα, όταν οι σύλλογοι αυτοί προσφέρουν έργο, συντηρούμενοι δεκαετίες τώρα, μόνο από την πενιχρή συνδρομή των μελών τους και χωρίς κάποια υποστήριξη από την Πολιτεία.
Η συνεργασία των πολυάριθμων Σωματείων μας, τα οποία απαρτίζουν την «ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ», ως εκπροσώπων των Επτανήσων σε όλες τις επετείους της ΕΝΩΣΕΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, γίνεται εδώ και πολλές δεκαετίες με κορυφαία εκδήλωση το 2014, έτος εορτασμού των 150 χρόνων της Ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα, την παρουσίαση στο ΩΔΕΙΟ ΗΡΩΔΟΥ ΤΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ ολόκληρου του έργου του Διονυσίου Σολωμού «Ύμνος εις την Ελευθερίαν», με πάνω από εξακόσιους Επτανήσιους χορωδούς και καλλιτέχνες.
Παράλληλα, με τις χορωδίες και τα χορευτικά μας, με θεατρικές ομάδες, με ανθρώπους του Πνεύματος και των Επιστημών, με Επιτροπές και πίσω απ’ όλους αυτούς, με ένα πλήθος λαού, τα ζωντανά κύτταρα διαφύλαξης και παραγωγής του Πολιτισμού μας, έχουμε πραγματοποιήσει έως σήμερα, εκδηλώσεις, υψηλότατου καλλιτεχνικού και πνευματικού περιεχομένου. Εκφράζουμε την πεποίθηση ότι στο μέλλον, κάθε παρόμοια προσπάθεια θα ενδυναμώνεται και θα ενισχύεται από την επίσημη Πολιτεία.
Τέλος κ. Πρόεδρε, θέλουμε να εκφράσουμε την εμπιστοσύνη μας στο πρόσωπό σας και στους συνεργάτες σας, θεωρούμε ότι θα κάνετε αυτό που πρέπει για τη συγκεκριμένη περίπτωση και τονίζουμε ότι τα Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Όργανα της Συνομοσπονδίας μας, περιμένουν με αγωνία την δική σας απόφαση.»

ΔΕΣ ΕΔΩ το πλήρες κείμενο της επιστολής

Φώτο  Επιμέλεια    Διονύσιος  Κούρτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου