Τρίτη, 9 Μαΐου 2017

Σε Aδιέξοδο η Προανακριτική για τον ΠαπαντωνίουΣε αδιέξοδο οδηγείται η Προανακριτική Επιτροπή για τον Γιάννο Παπαντωνίου, που φαίνεται να δηλώνει αναρμόδια να ελέγξει ακόμη και το αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.
Σύμφωνα με πηροφορίες τα μέλη της Επιτροπής που διενεργούν την προκαταρκτική εξέταση κατά του πρώην Υπουργού ζητούν επιπλέον στοιχεία από τη Δικαιοσύνη, προκειμένου να αποφανθούν στο ζήτημα της αρμοδιότητας ή μη.
Στη σημερινή συνεδρίαση αξιολόγησαν τις τρεις δικαστικές αποφάσεις (δύο από το Εφετείο Αθηνών και μια από το Τριμελές Εφετείο Αθηνών), για τα περιουσιακά στοιχεία του πρώην Υπουργού.
Σύμφωνα με πληροφορίες θα ζητήσουν συγκεκριμένα αναγνωστέα έγγραφα που μνημονεύονται στις αποφάσεις αυτές, ενώ εμμένουν στην απόφαση να ζητήσουν κι άλλα έγγραφα, τα οποία μέχρι σήμερα δεν έχουν αποσταλεί.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο λογαριασμός στην Ελβετία, που ο πρώην Υπουργός δεν είχε συμπεριλάβει στη δήλωση περιουσιακής κατάστασης, ανοίχτηκε περίπου ένα χρόνο πριν αναλάβει καθήκοντα Υπουργού Άμυνας. Ο ίδιος είχε δηλώσει πως ο λογαριασμός αυτός ανήκει στη σύζυγό του και η κατάθεση είχε γίνει από τον πρώην σύζυγό της.

Φώτο   Ρεπορτάζ    Ρεπόρτερ   Επιστήμονας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου