Δευτέρα, 1 Μαΐου 2017

Το Έθιμο με το Πιάσιμο του Μάη στην Περιοχή της Κουζούμ Μπέη - Κουζούντελης στη Λευκάδα Εφαρμόστηκε και Εφέτος στην Πόλη της Λευκάδας - Φώτο Ρεπορτάζ

 Φωτογραφία της Matina Voukelatou.
 Φωτογραφία της Niki Kologiou.
 Φωτογραφία της Matina Voukelatou.

Το Έθιμο με το Πιάσιμο του Μάη στην Περιοχή της Κουζούμ Μπέη - Κουζούντελης στη Λευκάδα Εφαρμόστηκε και Εφέτος στην Πόλη της Λευκάδας.

Αρκετοί Ήμασταν και Εφέτος Αυτοί που Πήγαμε στην Κουζούμ Μπέη -  Κουζούντελη - Οδός Πεφανερωμένης το Βράδυ με το Μπήκε η Πρωτομαγιά Περπατήσαμε Κατά Μήκος της Οδού και Κόψαμε το Μάη το Γνωστό Μαγίοξυλο και το Πήγαμε στα Σπίτια μας.

Βέβαια Όλα Αυτά Επέχουν Πολύ από τις Παλιές Εποχές που Έκλεινε ο Δρόμος από την Μεγάλη Συμμετοχή των Συμπολιτών μας, που με Κασετόφωνα - Ραδιόφωνα και Άλλα Μουσικά Όργανα Δημιουργούσαν Ένα Υπαίθριο Μουσικό Πανηγύρι για να Υμνήσουν την Είσοδο της Άνοιξης.

Φυσικά να Μην Ήμαστε Απαισιόδοξη Σκεπτόμενοι Ότι Πριν Μια Δεκαετία Είχαμε Πέσει σε Χειμερία Νάρκη και Δεν Γίνονταν Τίποτα και Τότε Ξεκινήσαμε Δηλά - Δηλά Μερικοί Φίλοι να Ξανάσυστήσουμε το Έθιμο το Οποίο Χρόνο με τον Χρόνο Αρχίζει να Ενδιαφέρει Όλο και Περισσότερους Συμπολίτες μας.

Καλή Πρωτομαγιά σε Όλους.

Φώτο  Ρεπορτάζ    Διονύσιος  Κούρτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου