Πέμπτη, 18 Μαΐου 2017

Η Απεργιακή Συγκέντρωση και η Πορεία του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας - Βίντεο Πλούσιο Φώτο Ρεπορτάζ

1apergia_17_mai
Ανανεώθηκε για σήμερα στις 7.30 μ.μ. στον Αϊ Μηνά στο συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου το αγωνιστικό ραντεβού
Με κεντρικό σύνθημα «Αγώνας για δικαιώματα στη δουλειά και στη ζωή με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας» πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 17 Μάη, η απεργιακή συγκέντρωση και πορεία ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα κυβέρνησης – ΕΕ – κεφαλαίου που διοργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας-Βόνιτσας στην πόλη της Λευκάδας.
02-apergia-17-mai
01-apergia-17-mai
Από νωρίς το πρωί οι ταξικές δυνάμεις που συσπειρώνονται στο Εργατικό Κέντρο έδωσαν τη μάχη της περιφρούρησης της απεργίας, ενώ το ίδιο έγινε από το Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ που περιφρούρησε το εργοτάξιο του Δήμου Λευκάδας.
010-apergia-17-mai
Στην απεργιακή συγκέντρωση χαιρετισμούς απηύθυναν ο Αποστόλης Θερμός, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Λευκάδας, ο Χρήστος Βεργίνης, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο, ο Παντελής Βερροιώτης, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων του ΟΑΕΕ, ο Δημήτρης Δήμας, από το Σύλλογο Πολιτικών Συνταξιούχων του Δημοσίου και ο Γιάννης Κατωπόδης, από την Επιτροπή Αγώνα Συμβασιούχων του Δήμου Λευκάδας, που συμμετείχαν στη συγκέντρωση, όπως και τα περισσότερα σωματεία, με δικό τους μπλοκ και πανό με σύνθημα «Όχι στις απολύσεις – Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους».
011-apergia-17-mai
Την κεντρικό ομιλία έκανε ο Αλέξανδρος Βερροιώτης, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας-Βόνιτσας, ο οποίος αφού αναφέρθηκε στα νέα μέτρα-φωτιά που έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στη Βουλή, χαρακτηρίζοντάς τα ως μέτρα σαρωτικά και μόνιμα, που χτυπάνε το εισόδημα των λαϊκών νοικοκυριών από «χίλιες δυο» μεριές και θα αγγίξουν τις ζωές όλων, πρόσθεσε:
013-apergia-17-mai
«Ξεσκεπάζουμε την άθλια και ύπουλη προπαγάνδα της κυβέρνησης που όλο το προηγούμενο διάστημα καλλιεργούσε τον εφησυχασμό την ώρα που μεθόδευε το παραπέρα τσάκισμα του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Προσπαθεί να βαφτίσει το κρέας ψάρι και καλεί το λαό να πανηγυρίσει για τη νέα αντιλαϊκή λαίλαπα που φέρνουν στο όνομα των αντίμετρων. Τα μέτρα και τα λεγόμενα αντίμετρα αποτελούν ένα ενιαίο πακέτο μέτρων που από τη μια θα ξεζουμίσουν περισσότερο το λαό και από την άλλη θα εξασφαλίσουν ζεστά δισεκατομμύρια για τους μεγαλοεπιχειρηματίες. Οι κάλπικες προσδοκίες για τα ελάχιστα ψίχουλα για τους εντελώς εξαθλιωμένους είναι κοροϊδία για το λαό. Θα μας πάρουν 100 και θα συζητάνε 3 χρόνια για το αν θα μας δώσουν πίσω το 1, όταν και εφόσον τα οικονομικά της κυβέρνησης πάνε καλά και περισσέψει τίποτα στα κρατικά ταμεία και βέβαια αν δεν χρειαστούν πάλι ενισχύσεις οι μεγάλοι μονοπωλιακοί όμιλοι…».
3-apergia-17-mai
Με σαφείς αποδέκτες και σε τοπικό επίπεδο ήταν και τα όσα ανέφερε στη συνέχεια στην ομιλία του, αφού πρώτα επισήμανε ότι θα πρέπει να ξεσκεπάζονται καθημερινά οι άνθρωποι της κυβέρνησης και της εργοδοσίας μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα:
«Θέλουν προσοχή από τους εργαζόμενους και ορισμένοι συνδικαλιστές που εμφανίζονται με τη μάσκα του αριστερού και του επαναστάτη αναμασώντας την καραμέλα της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ για το ότι η ενασχόληση και η πάλη για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον εργαζόμενο στη ζωή του είναι αυτό που τον εμποδίζουν να συμμετέχει στους αγώνες και τις κινητοποιήσεις. Αν έχουν βρεθεί σε κανένα χώρο δουλειάς θα έπρεπε να είχαν καταλάβει ότι αυτό που πραγματικά εμποδίζει τους εργαζόμενους να έρθουν μαζικά στον αγώνα, να απεργήσουν, είναι η τρομοκρατία του εργοδότη με την απόλυση. Εκεί είναι που προσπαθεί καθημερινά το Εργατικό Κέντρο και τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ να στηρίξει στην πράξη τους συναδέλφους κόντρα στα νύχια της εργοδοσίας…
7-apergia-17-mai
Είναι και άλλοι που απέχουν από τα διοικητικά συμβούλια των σωματείων όταν αυτά αποφασίσουν για απεργία. Απέχουν από τις μάχες που δίνουμε σε εργασιακούς χώρους. Καλούν σε συγκεντρώσεις να πετάξουν σα τη σουπιά το μελάνι και μετά φεύγουν. Το βάζουν στα πόδια για να μην ακούν τους ομιλητές, για να μη συνεχίσουν την πορεία και τον αγωνιστικό δρόμο που καλούμε. Ξέρετε πολύ καλά ποιοι είναι. Είναι αυτοί που εκεί που παλιότερα έφτυναν έρχονται σήμερα και γλύφουν».
03-apergia-17-mai
Κλείνοντας την ομιλία του κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στο σημερινό συλλαλητήριο της Πέμπτης 18 Μάη που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο στις 7.30 μ.μ. στον Αϊ Μηνά καθώς και στην Πορεία Ειρήνης ενάντια στη Βάση του Ακτίου, που διοργανώνουν Επιτροπές Ειρήνης, Εργατικά Κέντρα και μια σειρά άλλοι φορείς της ευρύτερης περιοχής, το Σάββατο 20 Μάη 2017.


 

Ακολούθησε δυναμική πορεία κατά μήκος του πεζόδρομου με τους διαδηλωτές να φωνάζουν συνθήματα, όπως «Μέτρα και αντίμετρα τσακίζουν τη ζωή μας – Οργάνωση κι΄ αγώνας η μόνη επιλογή μας», «Όχι στα χαράτσια και τη φοροληστεία – την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία», «Μέτρα και αντίμετρα, δουλειά τις Κυριακές – δούλοι δε θα γίνουμε στις πολυεθνικές», με κατάληξη το Διοικητήριο, όπου ανανεώθηκε το αγωνιστικό ραντεβού για σήμερα Πέμπτη 18 Μάη στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο στις 7.30 μ.μ. στον Αϊ Μηνά.
Απόσπασμα από την ομιλία του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Αλέξανδρου Βερροιώτη .
Απόσπασμα από το χαιρετισμό του εκπροσώπου της Επιτροπή Αγώνα Συμβασιούχων του Δήμου Λευκάδας Γιάννη Κατωπόδη .

Φώτο  Ρεπορτάζ    Ρεπόρτερ   Επιστήμονας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου