Τετάρτη, 24 Μαΐου 2017

Τουρκικά Ελικόπτερα "Ασκούνται" στην Ελληνική Πλευρά του Αιγαίου


Σήμερα οι Τούρκοι έστειλαν... ελικόπτερα στον ελληνικό εναέριο χώρο για να "εκπαιδευτούν" -με την απαραίτητη παρουσία και ενός σχηματισμού μαχητικών F-16. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα επτά ελικόπτερα που προέβησαν σε 12 παραβάσεις Κανόνων Εναερίου Κυκλοφορίας σε βορειοανατολικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο συμμετείχαν στην μεγάλη τουρκική αεροναυτική άσκηση "Θαλασσόλυκος" (Deniz Kurdu 2017) η οποία βρίσκεται σε φάση αναδίπλωσης των δυνάμεων που λαμβάνουν μέρος.
Δεν είναι η πρώτη φορά και προφανώς όχι η τελευταία. Όμως ούτε τυχαίο είναι, αντιθέτως μάλιστα. Τα ελικόπτερα -και τα αεροπλάνα- δεν βγαίνουν εκτός πορείας εκτός κι αν υπάρχει πολύ σοβαρός λόγος. Και η Τουρκία θεωρεί ότι έχει αρκετούς.

Τα δε μαχητικά, τα οποία κατά τις ίδιες πληροφορίες δεν ήταν οπλισμένα, παραβίασαν δύο φορές το FIR Αθηνών στην περιοχή της Λήμνου-Λέσβου. Το τουρκικό ζευγάρι αναγνώρισαν και αναχαίτισαν όπως προβλέπεται δύο ελληνικά Mirage 2000 που απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο της Σκύρου χωρίς ωστόσο να σημειωθεί εμπλοκή. Φώτο   Ρεπορτάζ    Ρεπόρτερ   Επιστήμονας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου