Τρίτη, 9 Μαΐου 2017

Έφυγε από τη Ζωή ο Τελευταίος Φωτογράφος του Χωριού Καρυώτες Λευκάδας


καρφακης_αγια_κυριακη 
Ο φωτογράφος Αλέκος Καρφάκης εν ώρα εργασίας

 Σήμερα Τρίτη 9 Μάη στις 4.00 το απόγευμα στους Καρυώτες η κηδεία του

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών ο τελευταίος φωτογράφος του χωριού Καρυώτες, ο Αλέκος Καρφάκης*.
Η κηδεία του θα γίνει σήμερα Τρίτη 9 Μάη στις 4.00 το απόγευμα στον ενοριακό Ναό των Ταξιαρχών στους Καρυώτες Λευκάδας.
Τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του.
*O Αλέκος Καρφάκης γεννήθηκε το 1930 στα Ασπρογερακάτα Λευκάδας. Γονείς του ήταν ο Ζώης και η Παρασκευή Καρφάκη και ήταν ο μικρότερος αδελφός του ζωγράφου Θεμιστοκλή Καρφάκη.
Το 1955 παντρεύτηκε την Χριστίνα Απ. Λάζαρη και δεν απέκτησαν απογόνους. Στο ξεκίνημά του προσπάθησε να εγκατασταθεί στην Αθήνα για να δουλέψει σαν φωτογράφος χωρίς όμως αυτό να καρποφορήσει. Εγκαταστάθηκε στη συνέχεια το 1956 μαζί με την οικογένεια του στην Σπασμένη Βρύση Καρυωτών. Η ασχολία του με την φωτογραφία είναι παράπλευρη με αυτή της δουλειάς του και φτάνει μέχρι το έτος 1980 περίπου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι λιγοστές φωτογραφίες που υπάρχουν από τον παλιό οικισμό των Καρυωτών στα τελευταία του χρόνια, οφείλονται στον εν λόγω φωτογράφο. Εμφάνιζε και τύπωνε ο ίδιος τις φωτογραφίες του σε μια μικρή γωνιά του σπιτιού του. Οι φωτογραφίες του, που χαρακτηρίζονται από το πρωτότυπο περιμετρικό διακοσμητικό κόψιμό τους, βρίσκονται σήμερα μέσα σε κάθε σπίτι κάνοντας τις μνήμες να ζωντανεύουν και βοηθούν τους νεώτερους να έρθουν σε επαφή με τη λαϊκή παράδοση και τον τρόπο ζωής των προγόνων μας.

Φώτο   Ρεπορτάζ    Διονύσιος  Κούρτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου