Τετάρτη, 31 Μαΐου 2017

Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων για το Εργατικό Ατύχημα στο Δήμο Λευκάδας

aporrimatoforo
Προκηρύσσει για την Πέμπτη 1 Ιούνη τρίωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση στο χώρο του Δημαρχείου
Ανακοίνωση του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Λευκάδας για το εργατικό ατύχημα εργαζόμενου στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Λευκάδας (συνοδός απορριμματοφόρου) που σημειώθηκε το Σάββατο 27 Μάη 2017 και για το οποίο ήδη έχουμε γράψει.
Στην ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων επισημαίνει τους κινδύνους για τους εργαζόμενους στην Υπηρεσία Καθαριότητας, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, σε μια «υπηρεσία που συνεχώς υποβαθμίζεται από έλλειψη προσωπικού αλλά και υλικοτεχνικού εξοπλισμού», αλλά και μια υπηρεσία που δεν διαθέτει γιατρό εργασίας και τεχνικό ασφαλείας με ουσιαστικό ρόλο και αρμοδιότητες, παρά τα όσα η σχετική νομοθεσία προβλέπει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Άλλο ένα εργατικό ατύχημα προστέθηκε στα δεκάδες εργατικά ατυχήματα που έχουν γίνει το τελευταίο καιρό στους χώρους εργασίας των Δήμων αυτή τη φορά στο Δήμο Λευκάδας.
Συνάδελφος που εργάζεται ως συνοδός στην αποκομιδή των απορριμμάτων τραυματίστηκε σε ώρα εργασίας το πρωί του Σαββάτου 27/5, όταν ένα διερχόμενο Ι.Χ. αυτοκίνητο έπεσε πάνω του, τραυματίζοντάς τον σοβαρά στο πόδι. Ευτυχώς για τον συνάδελφο σαν από θαύμα γλίτωσε, αλλά θα χρειαστεί να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στο πόδι του.
Το γεγονός αυτό αναδεικνύει την επικινδυνότητα της εργασίας των εργαζομένων στην καθαριότητα, στο πράσινο, στον ηλεκτροφωτισμό και αλλού.
Καθημερινά οι εργαζόμενοι στους χώρους αυτούς βρίσκονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο και ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω της αύξησης των επισκεπτών στο νησί για τουρισμό. Αυτό έχει να κάνει τόσο με εξωτερικούς παράγοντες, όσο και με τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν κυρίως στην υπηρεσία καθαριότητας. Μια υπηρεσία που συνεχώς υποβαθμίζεται από έλλειψη προσωπικού αλλά και υλικοτεχνικού εξοπλισμού.
Ο Δήμος Λευκάδας δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση όσον αφορά την υπηρεσία καθαριότητας, καθώς και τη μη τήρηση των όσων η σχετική νομοθεσία προβλέπει για την Υγιεινή και την Ασφάλεια των εργαζομένων, όπως γιατρό εργασίας και τεχνικό ασφαλείας με ουσιαστικό ρόλο και αρμοδιότητες.
Και μεταξύ αυτών, η κυβέρνηση εναρμονισμένη πλήρως με τις αποφάσεις και τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. προχωρά στην κατάργηση των Βαρέων και Ανθυγιεινών.
Συμπαραστεκόμαστε στον συνάδελφο και του ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση και γρήγορη επιστροφή στην εργασία του.
Για όλα τα σημαντικά προβλήματα που υπάρχουν στο Δήμο μας τόσο στην υπηρεσία καθαριότητας, όσο και σε άλλες υπηρεσίες του Δήμου, το Δ.Σ. προκηρύσσει τρίωρη στάση εργασίας την Πέμπτη 1/06/2017 και ώρα 10:00 πμ έως 1:00 μμ και συγκέντρωση στο χώρο του Δημαρχείου.»

Φώτο   Επιμέλεια   Διονύσιος  Κούρτης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου