Τετάρτη, 3 Μαΐου 2017

Η Ομιλία του Επίκουρου Καθηγητή κ. Κ. Παπαγεωργίου στην Έκτακτη Γ.Σ. του Σωματείου Φίλων Φανερωμένης Λευκάδας - Βίντεο - Φώτο Ρεπορτάζ


1_παπαγεωργιου_μονη_φανερωμενης

Μίλησε για τις αποφάσεις του ΣτΕ – Εξουσιοδοτήθηκε να προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια προκειμένου να στηρίξει το Μοναστήρι της Φανερωμένης
Ενημέρωση από το ΔΣ του Σωματείου Φίλων Μονής Φανερωμένης Λευκάδας για την έκτακτη Γενική συνέλευση του Σωματείου με αφορμή τις πρόσφατες αποφάσεις  του ΣτΕ που αφορούν στην Μονή Φανερωμένης Λευκάδος και ομιλητή τον Επίκουρο Καθηγητή της Νομικής Σχολής Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνο Παπαγεωργίου.
2_παπαγεωργιου_μονη_φανερωμενης
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 29 Απριλίου η έκτακτη Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας με κύριο ομιλητή τον Επίκουρο Καθηγητή της Νομικής Σχολής Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνο Παπαγεωργίου, ο οποίος ανταποκρίθηκε σε πρόσκληση του Σωματείου μας.
Ο κ. καθηγητής με λόγο άμεσο, μεστό και κατανοητό ενημέρωσε μέλη και φίλους του Σωματείου μας, που κατέκλυσαν τον Α΄ Όροφο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Λευκάδας για το περιεχόμενο των πρόσφατων αποφάσεων του ΣτΕ που αφορούν στην Ιερά Μονή Φανερωμένης Λευκάδος.
3_παπαγεωργιου_μονη_φανερωμενης
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αποτέλεσε για όλους μας η εμπεριστατωμένη αναφορά του στο θεσμικό πλαίσιο διοίκησης των Ιερών Μονών της Εκκλησίας της Ελλάδος καθώς και στις δικαιοδοσίες και όρια των επιχώριων Επισκόπων επί αυτών βάσει του Συντάγματος, του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος και των Ιερών κανόνων.
Κατά την διάρκεια της τοποθέτησής του ανέλυσε λεπτομερώς με νομικά επιχειρήματα την πορεία των γεγονότων τα τελευταία χρόνια αναφορικά με τα θέματα που απασχολούν την Ιερά Μονή Φανερωμένης, την αδελφότητα αυτής αλλά και όλους μας ως ενεργά μέλη της τοπικής Εκκλησίας.
4_παπαγεωργιου_μονη_φανερωμενης
Μετά το πέρας της ομιλίας το σώμα της Γ.Σ. εξουσιοδότησε το Δ.Σ. του Σωματείου μας όπως προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια βάσει του καταστατικού του προκειμένου να στηρίξει την Ιερά Μονή Φανερωμένης Λευκάδος.
Οφείλουμε να εκφράσουμε τις ποίο θερμές μας ευχαριστίες στον καθηγητή κ. Κωνσταντίνο Παπαγεωργίου για την άρτια ομιλία του καθώς και σε όλους όσους παραβρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους τόσο τον κ. καθηγητή όσο και το Σωματείο μας».

Φώτο   Επιμέλεια    Διονύσιος  Κούρτης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου