Τετάρτη, 3 Μαΐου 2017

Ακτοπλοϊκή Σύνδεση Καλάμου και Καστού με τη Λευκάδα Μέσω Νυδριού; - Το Σχόλιό μας

καλαμος_καστος

Ακτοπλοϊκά αναμένεται να συνδεθούν ο Κάλαμος με τον Καστό, αλλά και με τη «μητέρα» Λευκάδα μέσω Νυδριού, αν βρεθούν τελικά πλοιοκτήτες και εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για τις δύο δρομολογιακές γραμμές Κάλαμος-Καστός και Νυδρί-Κάλαμος-Καστός, που συμπεριλαμβάνονται στην πρόσκληση για την σύναψη συμβάσεων που απευθύνει το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
Καταληκτική ημερομηνία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος είναι η Δευτέρα 22 Μαΐου 2017, η διάρκεια των συμβάσεων θα ισχύουν από 1 έως 5 έτη, αρχής γενομένης από την 1 Νοέμβρη του 2017, και οι προβλεπόμενες από τη σύμβαση απαιτήσεις των γραμμών καθώς και τα απαιτούμενα χαρακτηριστικά των πλοίων έχουν ως εξής:

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΛΟΙΟΥ
ΚΑΣΤΟΣ – ΚΑΛΑΜΟΣ και επιστροφή ως ακολούθως: Επτά (07) δρομολόγια την εβδομάδα καθ΄ όλη τη διάρκεια της δρομολογιακής περιόδου. Α. Ένα Ε/Γ πλοίο.
Β. Το πλοίο να έχει μεταφορική ικανότητα τουλάχιστον 40 επιβατών (χειμώνα – θέρος).
ΝΥΔΡΙ – ΚΑΛΑΜΟΣ – ΚΑΣΤΟΣ και επιστροφή ως ακολούθως: Τρία δρομολόγια την εβδομάδα τη χειμερινή περίοδο και τρία (03) τη θερινή (από 11/06 έως 09/09) Α. Ένα Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο.
Β. Το πλοίο να πληρεί κατ’ ελάχιστον τα παρακάτω στοιχεία: (α) Να έχει μεταφορική ικανότητα τουλάχιστον 40 επιβατών (χειμώνα – θέρος).
(β) Να έχει επιφάνεια για φόρτωση παντός τύπου τουλάχιστον 50 τ.μ.

Η Γνώμη μου Είναι Ότι Ποίο Λειτουργικό  θα Ήταν το Δρομολόγιο να Έρχεται στην Πόλη της Λευκάδας που Είναι Όλες οι Υπηρεσίες για τις Οποίες θα Έρχονται οι Κάτοικοι του Καλάμου και του Καστού.


Φώτο   Ρεπορτάζ    Διονύσιος  Κούρτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου