Πέμπτη, 4 Μαΐου 2017

Τρίτο "Όχι" για την Έκδοση των 8 - "Ας Κοιταχτεί στον Καθρέφτη η Τουρκία"

 Τρίτο `όχι` για την έκδοση των 8 - `Ας κοιταχτεί στον καθρέφτη η Τουρκία`

Τρίτο "όχι" είπε το Συμβούλιο Εφετών στο δεύτερο αίτημα της Τουρκίας για την έκδοση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που έφτασαν με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2017. Το δικαστικό συμβούλιο απέρριψε, την Πέμπτη (04.05.2017) το αίτημα και για τους τελευταίους δυο αξιωματικούς που η υπόθεση τους εξετάστηκε σήμερα.

Το δικαστικό συμβούλιο διέταξε την άρση της κράτησης ωστόσο παραμένουν κρατούμενοι μέχρι να εκδοθούν οι αποφάσεις για το άσυλο.
Κατά τη διάρκεια της αγόρευσης του ο εισαγγελέας Εφετών Γιώργος Βούλγαρης αναφέρθηκε στις τελεσίδικες αποφάσεις του Αρείου Πάγου, εκφράζοντας την έκπληξη του που μερικές ημέρες μετά την έκδοση τους, οι τουρκικές αρχές έστειλαν δεύτερο αίτημα για τα ίδια αδικήματα.
"Είναι εξαιρετικά οδυνηρό και για τη χώρα που ζητά την έκδοση και για τη χώρα που την αρνείται. Μπορεί αύριο και η Ελλάδα να ζητά κάποιους για σοβαρά αδικήματα και να αρνείται η Τουρκία ή άλλη χώρα. Δεν μπορώ όμως να εισηγηθώ την έκδοση γιατί δεν έχουν αλλάξει οι λόγοι της άρνησης. Σταμάτησαν οι βασανισμοί; Οι διωγμοί; Οι ομαδικές απολύσεις και διώξεις; Καταλαβαίνω ότι μια 2η απορριπτική απάντηση στα αιτήματα έκδοσης ενδεχομένως να προκαλέσει δυσφορία στη γείτονα. Όμως αν κοιταχθεί με ειλικρίνεια στον καθρέπτη η σύγχρονη Τουρκία θα καταλάβει γιατί έρχεται η μία άρνηση μετά την άλλη, όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από άλλες χώρες για την έκδοση των φερόμενων πραξικοπηματιών" ανέφερε συγκεκριμένα στην απόφαση του ο κ. Βούλγαρης.

Φώτο   Ρεπορτάζ   Ρεπόρτερ   Επιστήμονας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου