Δευτέρα, 29 Μαΐου 2017

Η Προεκλογική Εκστρατεία του Κώστα Μητσοτάκη στη Λευκάδα το 1989 - Πλούσιο Φώτο Ρεπορτάζ

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Τον Φεβρουάριο του 1989 είχε βρεθεί στη Λευκάδα ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Πραγματοποίησε περιοδεία στην Πόλη της Λευκάδας και στα Χωριά Άγιος Πέτρος, Καρυά και Σύβρος και σας Παρέχουμε το Πλούσιο Φώτο Ρεπορτάζ  του  Νίκου Ζαβιτσάνου

«Κωνσταντίνος Μητσοτάκης
-Ονειρεύομαι μια Ελλάδα που να πρωτοπορεί, να ανταγωνίζεται ανταγωνιστικά τις υπόλοιπες χώρες. Όχι μια Ελλάδα που να στηρίζεται στις παλιές δόξες που έχει, ή που να επαιτεί εν ονόματι της ιστορίας της.»


Έφυγε από τη ζωή στη 1 μετά τα μεσάνυχτα, σε ηλικία 99 ετών, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, πρώην πρωθυπουργός και επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, όπως αναφέρει η οικογένειά του σε ανακοίνωσή της.

O Kωνσταντίνος Μητσοτάκης γεννήθηκε στα Χανιά στις 18 Οκτωβρίου του 1918 και σπούδασε Νομικά και Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας.
Εξελέγη βουλευτής Χανίων για πρώτη φορά με το Κόμμα Βενιζελικών Φιλελευθέρων στις εκλογές του 1946 και συνέχισε να εκλέγεται ανελλιπώς μέχρι το πραξικόπημα του 1967.
Διετέλεσε υφυπουργός Οικονομικών το 1951 και στη συνέχεια σε διάφορες κεντρώες κυβερνήσεις αναλαμβάνει τα υπουργεία Συγκοινωνιών και Δημοσίων Έργων, Οικονομικών και Συντονισμού.
Το 1977 επανεκλέγεται βουλευτής ως αρχηγός και ιδρυτής του κόμματος των Νεοφιλελευθέρων. Το Μάιο του 1978 προσχωρεί στη Νέα Δημοκρατία και αναλαμβάνει το υπουργείο Συντονισμού. Στη συνέχεια το 1980 αναλαμβάνει το υπουργείο Εξωτερικών μέχρι τη νίκη του ΠΑΣΟΚ το 1981.
Το 1984 εκλέγεται Πρόεδρος της ΝΔ και τον Απρίλιο του 1990 σχηματίζεται αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ, όπου ορκίζεται Πρωθυπουργός.
Το 1993, μετά την εκλογική ήττα της Νέας Δημοκρατίας, παραιτήθηκε από πρόεδρος του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας. Στις 3 Νοέμβρη 1993, ύστερα από απόφαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ανακηρύχθηκε επίτιμος πρόεδρος του κόμματος.
Τον Ιανουάριο του 2004, μετά από 58 χρόνια παρουσίας στη Βουλή, ανακοίνωσε την απόφασή του να τερματίσει την κοινοβουλευτική του σταδιοδρομία.

Παντρεύτηκε την Μαρίκα Γιαννούκου (1930-2012), με την οποία απέκτησε τρεις κόρες και έναν γιο.

Φώτο  Επιμέλεια   Διονύσιος  Κούρτης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου