Δευτέρα, 17 Απριλίου 2017

Τους Βγήκε "Ξινό"! Ουρές Ταλαιπωρίας για τους Εκδρομείς του Πάσχα [vid]

 Τους βγήκε `ξινό`! Ουρές ταλαιπωρίας για τους εκδρομείς του Πάσχα [vid]

- Σημειωτόν τα αυτοκίνητα στην Κορίνθου - Αθηνών στο ύψος του Ισθμού
- "Κολλημένοι" οι οδηγοί στην Ελευσίνα - Ουρά πέντε χιλιομέτρων!
- Μεγάλα προβλήματα στην ολοκαίνουρια Ιόνια Οδό - Τα 6 χιλιόμετρα έφτανε η ουρά των αυτοκινήτων
- Προβλήματα και στην Αθηνών - Λαμίας
- Η βροχή δυσκόλευε περισσότερο τους οδηγούς


Πικρά μετάνιωσαν πολλοί εκδρομείς για την απόφασή τους να περάσουν εκτός Αθηνών το Πάσχα. Κι αυτό γιατί, τους περίμενε μια... μαρτυρική επιστροφή στην πρωτεύουσα, με πολύ χαμηλές ταχύτητες, βροχή και συνθήκες για γερά νεύρα!
Η παρακάτω φωτογραφία είναι από τα διόδια Αφιδνων, στις 18:45. Σύμφωνα με αναγνώστη του newsIT.gr όλη η εθνική οδός είναι μποτιλιαρισμενη. Η διαδρομή Καμένα Βούρλα - Αφιδνες γίνεται σε 2 ώρες και 45 λεπτά αντί για 1 ώρα και 30 λεπτά, χωρίς να έχει γίνει κάποιο ατύχημα...


 
Σημειωτόν η κυκλοφορία των οχημάτων στην Κορίνθου - Αθηνών στο ύψος του Ισθμού
Εκδρομείς που ξεκίνησαν στις 15:00 το μεσημέρι από Ναύπλιο, έφτασαν στην Αθήνα μετά τις 17:00 το απόγευμα ενώ όσο περνούσε η ώρα, τα πράγματα χειροτέρευαν στο δρόμο. Παρά τις εκκλήσεις της Τροχαίας, να μη μπαίνουν οι οδηγοι στη ΛΕΑ παρά μόνο αν υπάρχει ανάγκη, σύμφωνα με μαρτυρίες, στη ΛΕΑ έμπαιναν σήμερα ακόμα και λεωφορεία ΚΤΕΛ...
Άλλοι εκδρομείς που ξεκίνησαν από την Πάτρα στις 14:30, έφτασαν στην Ελευσίνα στις 17:40 όπου τους περίμενε νέος Γολγοθάς, καθώς και εκεί, τα αυτοκίνητα είχαν "κολλήσει" στην κίνηση.
Προβλήματα στην Ελευσίνα και στα διόδια Καλαμακίου
Εντονα παραμένουν τα κυκλοφοριακά προβλήματα στο ύψος της Ελευσίνας και στα διόδια Καλαμακίου, σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση του ΑΠΕ - ΜΠΕ από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής. Ειδικότερα, στην Ελευσίνα η ουρά που έχει σχηματιστεί φτάνει πλέον στα πέντε χιλιόμετρα, ενώ στα διόδια Καλαμακίου παραμένει στα 300 μέτρα. Οσον αφορά στα διόδια Αφιδνών δεν παρατηρείται πρόβλημα και οι εκδρομείς του Πάσχα επιστρέφουν χωρίς καθυστερήσεις στην Αθήνα. Σημειώνεται, ότι το σύνολο της δύναμης της Τροχαίας είναι στους δρόμους, στο πλευρό των οδηγών.
Παράλληλα, σήμερα, Δευτέρα του Πάσχα, από τις 12:00 έως τις 22:00, ισχύουν για το ρεύμα εισόδου απαγορεύσεις για φορτηγά ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου, ως εξής:
     ---> Στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών - Κορίνθου - Αθηνών, από τα Διόδια Ρίου μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας.
     ---> Στη Ν.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (Χ.Θ. 410+000) μέχρι τη Λάρισα (Χ.Θ. 365+400), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλου μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι).
     ---> Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών - Θεσσαλονίκης, από το 34ο χλμ. μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.
     ---> Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας - Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (Χ.Θ. 12+300) μέχρι τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης.
     ---> Στην Εθνική Οδό Καβάλας- Θεσσαλονίκης από τη γέφυρα Στρυμόνα μέχρι το 11ο χλμ (Χ.Θ. 11+340) αυτής. 
Απρόσμενη ταλαιπωρία στην ολοκαίνουρια Ιόνια Οδό
Η μαζική επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα έχει δημιουργήσει τεράστιο μποτιλιάρισμα στην Ιόνια οδό από την Ρίζα έως και το Ευηνοχώρι. Την κατάσταση επιβάρυνε ένα τροχαίο που συνέβη λίγο πριν την έξοδο των τούνελ της Κλόκοβας, μόνο με υλικές ζημιές.
Η Τροχαία σταδιακά έκοβε την κυκλοφορία για να μην δημιουργείται μποτιλιάρισμα μέσα στις σήραγγες της Κλόκοβας . Πάντως, σύμφωνα με μαρτυρίες οδηγών, οι ουρές που σχημάτιζαν τα αυτοκίνητα, έφταναν το μεσημέρι στα 6 χιλιόμετρα!


Θεσσαλονίκη: Περισσότερα από 18.000 αυτοκίνητα πέρασαν απο τα διόδια των Μαλγάρων, με κατεύθυνση την πόλη
Περισσότερα από 18.000 αυτοκίνητα πέρασαν από νωρίς το μεσημέρι και μέχρι τις 7 το απόγευμα, τα διόδια Μαλγάρων επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Αθηνών, ενώ αυτά που κατευθύνθονται προς την πρωτεύουσα καταγράφονται σημαντικά λιγότερα, όπως επισημάνθηκε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, από τον προϊστάμενο βάρδιας στον σταθμό των διοδίων.
Μάλιστα, όπως τονίστηκε, στα διόδια των Μαλγάρων άνοιξαν ήδη πάνω από δέκα φορές οι μπάρες και από τις δύο κατευθύνσεις -για μερικά λεπτά-, προκειμένου να υπάρξει αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας, ενώ σύμφωνα με τον προϊστάμενο της βάρδιας στον σταθμό "μέχρι το βράδυ θα ανοίξουν τουλάχιστον άλλες δέκα φορές". Απο τις 7 το απόγευμα λειτουργούν στα διόδια των Μαλγάρων οκτώ ταμεία προς τη Θεσσαλονίκη και τρία προς Αθήνα. Υπενθυμίζεται ότι χθες πέρασαν τα διόδια των Μαλγάρων με κατεύθυνση προς τη Θεσσαλονίκη 14.157 οχήματα και περίπου 12.500 προς Αθήνα.
Αυξημένη καταγράφεται η κίνηση των οχημάτων και στα οδικά δίκτυα που συνδέουν τη Θεσσαλονίκη με τη Χαλκιδική, τις Σέρρες και την Καβάλα, χωρίς ωστόσο να σημειώνονται καθυστερήσεις, ή να εντοπίζονται άλλου είδους προβλήματα.
Υπενθυμίζεται ότι λόγω της ημέρας, άντρες και γυναίκες της Τροχαίας Θεσσαλονίκης βρίσκονται επί ποδός, λαμβάνοντας έκτακτα μέτρα, ενώ σε ισχύ παραμένουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και απαγορεύσεις για την κίνηση φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου. 

Χωρίς προβλήματα η κυκλοφορία των οχημάτων στη Κοιλάδα των Τεμπών
Αυξημένη αλλά χωρίς προβλήματα είναι η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλιά εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης στο ύψος της Κοιλάδας των Τεμπών, με την επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα να βρίσκεται σε εξέλιξη.
Στο σημείο βρίσκονται περιπολικά της Τροχαίας αλλά προς το παρόν δεν κρίνεται αναγκαία η παρέμβαση για ρύθμιση της κυκλοφορίας. Στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο της περιοχής η κίνηση των οχημάτων γίνεται ομαλά.

Βροχές, αέρας και πτώση της θερμοκρασίας
Ο καιρός χαλάει από σήμερα Δευτέρα του Πάσχα με κύρια χαρακτηριστικά τις τοπικές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Οι βροχές στα βόρεια και πιθανόν στα δυτικά θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Ο καιρός θα βελτιωθεί το βράδυ και από τα δυτικά. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα έξι μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και τα βόρεια.

Πιο αναλυτικά η προγνωση του καιρού:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Συννεφιά με τοπικές βροχές και καταιγίδες οι οποίες στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και της Θράκη θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Από το βράδυ και απο τα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι στα ανατολικά θα είναι νοτιάδες 4 με 5 και βαθμιαία βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το βράδυ στην κεντρική μακεδονία τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 9 έως 23 βαθμούς. Η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Συννεφιά με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Στην Ηπειρο, την Δυτική Στερεά και την βορειοδυτική Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 22 βαθμούς.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Συννεφιά που θα πυκνώσει και θα βρέξει κυρίως στα βόρεια. Από το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 9 έως 24 βαθμούς.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Βροχές από το μεσημέρι και πολύ αργά το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 22 βαθμούς.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Συννεφιά με βροχές και καταιγίδες αρχικά στα βόρεια και σταδιακά στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα στα ησιά του ανατολικού Αιγαίου θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Νοτιάδες 4 με 6 μποφόρ και θερμοκρασία από 15 έως 22 βαθμούς.

ΑΤΤΙΚΗ

Συννεφιά που θα αυξηθεί και θα έχει μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Από το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι νότιοι, νοτιοδυτικοί 3 με 5 και από το βράδυ βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 23 βαθμούς.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Συννεφιά με τοπικές βροχές και καταογίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές και βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και από το βράδυ έως 6. Η θερμοκρασία από 12 έως 21 βαθμούς.

Για αύριο Τρίτη του Πάσχα

Στη Θράκη, υα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα το πρωί συννεφιά με τοπικές βροχές και καταιγίδες με βαθμιαία βαλτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές, η συννεφιά θα είναι αυξημένη στα ηπειρωτικά κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα οπότε είναι πιθανόν να σημειωθούν βροχές στα ορεινά. Από το βράδυ οι βροχές θα πυκνώσουν στα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί έως 6 μποφόρ και αργότερα νότιοι νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία στα ίδια επίπεδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, korinthostv, nafpaktianews,

 

Φώτο   Ρεπορτάζ    Ρεπόρτερ  Επιστήμονας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου