Παρασκευή, 7 Απριλίου 2017

Νέο Tαμειακό Έλλειμμα στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης του Λαγκαδά Ερευνά η Δικαιοσύνη

Θεσσαλονίκη: Νέο ταμειακό έλλειμμα στη δημοτική επιχείρηση ύδρευσης του Λαγκαδά ερευνά η Δικαιοσύνη

Νέα "τρύπα" στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Λαγκαδά ερευνούν οι δικαστικές αρχές της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για ταμειακό έλλειμμα το οποίο εκτιμάται σε 3 εκατομμύρια ευρώ και συνδέεται με την περίοδο 2003-07.

Αποκαλύφθηκε από οικονομικούς επιθεωρητές όταν στην κύρια ανάκριση έφτασε ανάλογου μεγέθους «άνοιγμα», για το οποίο κλήθηκαν ήδη να απολογηθούν πέντε άτομα, στα οποία απαγγέλθηκαν προηγουμένως κακουργηματικές κατηγορίες. Με βάση τα ευρήματα των επιθεωρητών, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης παρήγγειλε προκαταρκτική έρευνα για να ερευνηθεί η τέλεση αδικημάτων.
Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη υπόθεση που έφτασε στη Δικαιοσύνη, συνδεόμενη με τη συγκεκριμένη δημοτική επιχείρηση, αφορά ταμειακό έλλειμμα ύψους 3,5 εκατομμυρίων ευρώ, κατά το διάστημα 2011-14, που δημιουργήθηκε κατόπιν μαζικών διαγραφών ανείσπρακτων λογαριασμών για τέλη ύδρευσης και αποχέτευσης.
Κατηγορούμενοι γι' αυτή την υπόθεση είναι ο τότε πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης, όπως επίσης τέσσερα ακόμη άτομα, μεταξύ αυτών ο πρώην δήμαρχος Λαγκαδά Σάββας Αναστασιάδης. Όλοι απολογήθηκαν σε ανακριτή και αφέθηκαν ελεύθεροι. Περιοριστικός όρος επιβλήθηκε μόνο στον κατηγορούμενο πρόεδρο της δημοτικής επιχείρησης (χρηματική εγγύηση).

Φώτο  Ρεπορτάζ    Ρεπόρτερ   Επιστήμονας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου