Δευτέρα, 3 Απριλίου 2017

Κυπριακό: Η «Προφητική» Φωτογραφία για το Δείπνο-«Φιάσκο» [pic]

 

Μια εικόνα χίλιες λέξεις, λέει η σοφή ρήση και αυτό φαίνεται πως επιβεβαιώθηκε και κατά το χθεσινό δείπνο μεταξύ Αναστασιάδη-Ακιντζί, αφού σύμφωνα με το ανακοινωθέν των Ηνωμένων Εθνών εκ μέρους των δύο ηγετών,  «ο κ. Έσπεν Μπαρθ Έιντε, θα συνεχίσει τις επαφές μαζί τους προκειμένου να δημιουργηθεί το έδαφος για την επανέναρξη των συνομιλιών το συντομότερο δυνατό».

Έδαφος για ξεπάγωμα των συνομιλιών δεν υπήρξε και παρόλο που οι πληροφορίες που έφταναν κατά την εξέλιξη του δείπνου ήταν πως αυτό διεξαγόταν σε θετικό κλίμα, μια φωτογραφία που δημοσιοποίησε το Κυπριακό πρακτορείο Ειδήσεων πριν την έναρξη του δείπνου, αποδείχθηκε «προφητική».
Σε αυτήν ο φακός έχει συλλάβει τον Νίκο Αναστασιάδη... βλοσυρό να κάνει χειραψία με τον Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος «δείχνει την πλάτη του» στην κάμερα, όπως και έκανε στο ενδεχόμενο να επαναρχίσουν οι συνομιλίες για το Κυπριακό.


Όμως, στη φωτογραφία υπάρχει και άλλη μια λεπτομέρεια, συμβολική των εμμονών Ακιντζί. Οι σημαίες των Ηνωμένων Εθνών είναι τοποθετημένες πίσω από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη κατά τέτοιον τρόπο ώστε να θυμίζουν το πώς ήταν τοποθετημένες οι ελληνικές σημαίες στο έντυπο που υπέγραφαν οι Ελληνοκύπριοι για να ζητήσουν από τους Άγγλους το δημοψήφισμα για την Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα. 

Καλά ενημερωμένες πηγές ανέφεραν πως το «ναυάγιο» αλλά και η μεγάλη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του δείπνου οφείλεται στην επιμονή του Μουσταφά Ακιντζί για ακύρωση της απόφασης της Βουλής αναφορικά με το ενωτικό δημοψήφισμα, με ψήφιση της πρότασης νόμου του ΔΗΣΥ, ως προϋπόθεση ώστε να οριστεί ημερομηνία για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

Φώτο   Ρεπορτάζ     Διονύσιος   Κούρτης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου