Τετάρτη, 19 Απριλίου 2017

«I don’t want to dream»: Έκθεση Ζωγραφικής του Λευκαδίτη Σπ. Βερύκιου στο Μάλμε της Σουηδίας

σπυρος_βερυκιος_10

Η ζωγραφική δουλειά του συντοπίτη μας καλλιτέχνη Σπύρου Βερύκιου θα παρουσιαστεί στο Μάλμε της Σουηδίας με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Οργανισμού της πόλης του Μάλμε/Malmö Kulturstöd και του οργανισμού CBK/C’est bon culture. Τα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο «I don’t want to dream» θα γίνουν την Παρασκευή 5 Μαΐου, στις 19.00.
σπυρος_βερυκιος σπυρος_βερυκιος_7
Η έκθεση που επιμελείται ο Mattias Elftorp θα παρουσιαστεί στο χώρο Hybriden, στη διεύθυνση Bangatan 5 και θα διαρκέσει ως τις 22 Μαΐου 2017. Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά τις ώρες 17.00 έως 22.00.
σπυρος_βερυκιος_2 σπυρος_βερυκιος_3
Ο Σπύρος Βερύκιος ζωγράφος με θητεία στα κόμικ θα παρουσιάσει λάδια σε χαρτί, ζωγραφική, που παρατίθενται σειριακά συνθέτοντας μιας ιστορία, που παντρεύει τον εσωτερισμό με την underground κουλτούρα πάνω σε μια εξπρεσιονιστική γραφή.
Τα έργα του Βερύκιου έχουν δημιουργηθεί για το βιβλίο/κόμικ του «Δεν θέλω να ξυπνήσω δεν θέλω να ονειρεύομαι» συμπεριλαμβάνονται στην ανθολογία CBA vol 36|37 και παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο εξωτερικό.
Ο οργανισμός CBK δραστηροποιείται από το 2001 στη Σουηδία, στην παρουσίαση έργων οπτικής μυθοπλασίας από τη τη διεθνή καλλιτεχνική σκηνή. Επίσημος σκοπός του οργανισμού είναι η παρουσίαση και η διάδοση κόμικ με τις υψηλότερες εικαστικές φιλοδοξίες. Κύριο όχημα για το σκοπό αυτό, είναι το διεθνές περιοδικό τέχνης CBA (C’est Bon Anthology). Η CBK οργανώνει εκθέσεις, διαλέξεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις καθώς και το ετήσιο φεστιβάλ AltCom.
Από το 2001 έχει παρουσιάσει περίπου 200 καλλιτέχνες, όπως ο David Mack (Kabuki), ο Anke Feuchtenberger (W the Whore), Danijel Zezelj (Small Hands, Luna Park), Dash Shaw (Bottomless Belly Button), Kolbeinn Karlsson (The Troll King) και πολλούς άλλους.
σπυρος_βερυκιος_φωτοΟ Σπύρος Βερύκιος γεννήθηκε στη Λευκάδα το 1966. Σπούδασε ζωγραφική στην ΑΣΚΤ (1985-1991). Ολοκλήρωσε επίσης το Μεταπτυχιακό Εικαστικών Τεχνών της ΑΣΚΤ (2006).
Έχει παρακολουθήσει σεµινάρια σκηνοθεσίας στη Νέα Υόρκη, στη New York Film Academy (2007) καθώς και συγγραφής σεναρίου στο ΕΚΕΒΙ (2007) και στη Mediadesk (2006). Έχει παρουσιάσει 6 ατοµικές εκθέσεις ζωγραφικής και έχει συµετάσχει σε 25 οµαδικές εκθέσεις ανάµεσα στις οποίες και σε τέσσερις Biennale: Biennale Νέων Καλλιτεχνών/Ισπανία (1991), Big Torino/Ιταλία (2000), Τύνιδας/Τυνησία (2002), 6η Biennale Πεκίνου/Κίνα (1996).
Έχει επιμεληθει και οργανώσει πέντε οµαδικές εικαστικές εκθέσεις: Πορνογραφία (1997), Το σινεµά εµπνέει τους εικαστικούς (2000), Εδώδιµος τέχνη (2001), Ο Μίκυ συναντά την τέχνη (2004), LOVE WILL TEAR US APART (2005).
Στη δουλειά του συµπεριλαβάνονται εικονογραφήσεις περιοδικών, παιδικών βιβλίων και κόµικ. Ιστορίες του έχουν δηµοσιευθεί στην Ελλάδα, Αγγλία, Σλοβενία, Ιταλία και ΗΠΑ. Από το 1996 έχει εργαστεί σε κινηµατογραφικές παραγωγές κινουµένων σχεδίων στην Αγγλία και την Ελλάδα.
∆ιδάσκει στο Τµήµα Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστηµίου ως Επίκουρος Καθηγητής.

Φώτο   Ρεπορτάζ      Διονύσιος   Κούρτης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου