Σάββατο, 8 Απριλίου 2017

Συλλαλητήριο Εργατικού Κέντρου Λευκάδας-Βόνιτσας : «Διεκδικούμε τις Σύγχρονες Ανάγκες μας» - Φώτο Ρεπορτάζ

2_συλλαλητηριο_ΕΚ_7_Απριλη
Συλλαλητήριο ενάντια στα αντιλαϊκά παζάρια κυβέρνησης – κουαρτέτου και στα νέα βάρβαρα μέτρα που έρχονται να προστεθούν σε αυτά που ήδη εφαρμόζονται, διοργάνωσε το απόγευμα της Παρασκευής 7 Απρίλη μπροστά από την Εθνική Τράπεζα το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας-Βόνιτσας με κεντρικό ομιλητή τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Αλέξανδρο Βερροιώτη.
1_συλλαλητηριο_ΕΚ_7_Απριλη
Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου αφού επισήμανε στην αρχή της ομιλίας του ότι ανάλογα συλλαλητήρια βρισκόταν σε εξέλιξη σε 59 ακόμη πόλεις σε όλη τη χώρα, κάλεσε τους εργαζόμενους του νησιού να απαντήσουν μαζί με τους εργαζόμενους όλης της χώρας «με οργάνωση και αγώνα στην προσπάθεια που γίνεται να αποδεχθούμε νέες θυσίες και να ζούμε με ψίχουλα, χωρίς δικαιώματα, προκειμένου να αυγατίζουν τα κέρδη των μεγάλων μονοπωλίων» και πρόσθεσε:
«Αυτές τις μέρες, για μια ακόμη φορά στήνεται το παραμύθι ότι η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους εταίρους της, τους «θεσμούς» όπως τους ονομάζει, γίνεται για να σωθεί ο λαός. Γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά ότι διαπραγματεύονται για τα συμφέροντα του ελληνικού κεφαλαίου, για τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών της Ελλάδας. Για το λαό, κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ, ΣΕΒ ετοιμάζουν νέα επίθεση. Είναι αδίστακτοι. Νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, κατάργηση όσων εργασιακών δικαιωμάτων έχουν μείνει, νέα άγρια φοροληστεία. Όλα αυτά θα προστεθούν στα σημερινά βάσανα, οδηγώντας την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα σε απόγνωση».
4_συλλαλητηριο_ΕΚ_7_Απριλη
Αναφερόμενος στη συνέχεια στην έναρξη της τουριστικής σεζόν είπε: Τώρα ξεκίνησε η τουριστική σεζόν. Πανελλαδικά ήρθαν 25 εκ. τουρίστες το 2015, 28 εκ. το 2016 και υπολογίζονται πάνω από 30 εκ. φέτος. 15 δις δολάρια έβγαλε σε ένα χρόνο το μεγάλο κεφάλαιο. Από την άλλη, οι περισσότεροι εργαζόμενοι δουλεύουν με ελαστικές εργασιακές σχέσεις για λίγους μήνες. Τους κόβουν και το επίδομα ανεργίας. Ψίχουλα για τη μεγάλη πλειοψηφία, τρελά κέρδη για λίγους, οι οποίοι πήραν κι εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ επιδότηση. Και οι αυτοαπασχολούμενοι στον Τουρισμό και οι μικροαμαγαζάτορες δίνουν καθημερινά μάχη επιβίωσης. Η κατάσταση στο νησί μας δεν είναι καλύτερη. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στον Τουρισμό να έρχονται σε επαφή με το σωματείο τους, ώστε να αντιμετωπίζεται η καταστρατήγηση των δικαιωμάτων τους από την εργοδοσία. Αντίστοιχη είναι η κατάσταση στον κλάδο των ιδιωτικών υπαλλήλων. Το μόνο αποκούμπι των εργαζομένων είναι το σωματείο τους».
5_συλλαλητηριο_ΕΚ_7_Απριλη
Απαντώντας σε κάποιους «συνδικαλιστές του γλυκού νερού», όπως τους χαρακτήρισε, που κατηγορούν το ΠΑΜΕ και το Εργατικό Κέντρο, είπε: «Οι εργαζόμενοι της Λευκάδας πρέπει να είναι ψυλλιασμένοι για μερικούς «συνδικαλιστές του γλυκού νερού», απόντες από τους χώρους δουλειάς, οι οποίοι κατηγορούν τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ μαζί και το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας ότι δεν εξήγγειλαν απεργία για την αντιμετώπιση της νέας αντιλαϊκής επίθεσης. Απ΄ ό,τι φαίνεται οι συγκεκριμένοι συνδικαλιστές εννοούν την απεργία όπως οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ: να εξαγγέλλεται η απεργία γρήγορα-γρήγορα, να μην ενημερώνονται καν οι εργαζόμενοι και να καταλήγει να είναι απεργία των εργατοπατέρων χωρίς απεργούς εργαζόμενους. Αυτή η δουλειά μέσα στους εργαζόμενους που πραγματοποιούμε όλο το τελευταίο διάστημα έχει και χαρακτήρα προετοιμασίας της απεργιακής απάντησης των εργαζομένων».
Ακολούθησε πορεία κατά μήκος του πεζόδρομου με κατάληξη την παραλία όπου καλέστηκαν οι εργαζόμενοι να βρίσκονται σε ετοιμότητα, να δυναμώσουν την πάλη τους και να προετοιμάζονται για απεργία όποτε η κυβέρνηση φέρει τα μέτρα, ενώ προανήγγειλε ότι ενόψει του γιορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς το Εργατικό Κέντρο, πέραν της απεργιακής συγκέντρωσης, θα διαμορφώσει ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων και ότι στις 20 Μάη προγραμματίζεται κινητοποίηση των σωματείων της ευρύτερης περιοχής στην αεροπορική βάση του Ακτίου, που αποτελεί το ορμητήριο των ΝΑΤΟϊκών Άβακς. 

Φώτο   Ρεπορτάζ    Ρεπόρτερ   Επιστήμονας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου