Δευτέρα, 17 Απριλίου 2017

Τουρκικές Παραβιάσεις: "Εορταστικές" Επισκέψεις Τουρκικών Αεροσκαφών στο Αιγαίο

 Τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο και σήμερα... κατά τα ειωθότα

Όσο η Τουρκία ψήφιζε στο κρίσιμο, για τις υπερεξουσίες που θέλει ο πρόεδρος Ερντογάν, δημοψήφισμα, η τουρκική Αεροπορία φάνηκε συνεπής στο σχεδόν καθημερινό ραντεβού της με τα ελληνικά μαχητικά επιφυλακής πάνω από το Αιγαίο...

Ζευγάρι τουρκικών μαχητικών τύπου F-16 παραβίασε τρείς φορές σήμερα το ελληνικό FIR ενώ ένα τουρκικό δικινητήριο CN-235 (ηλεκτρονικού πολέμου;) προέβη σε τρείς παραβάσεις Κανόνων Εναερίου Κυκλοφορίας σε βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο. Τα -οπλισμένα- τουρκικά μαχητικά και το CN-235 αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν όπως προβλέπεται από μαχητικά F-4E AUP που απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο της Σκύρου. Σύμφωνα πάντως με την σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, δεν σημειώθηκε εμπλοκή.

Η... σταθερή παρουσία της τουρκικής Αεροπορίας στο Αιγαίο διαθίστηκε και με μια σύντομη "εκδρομή" του τουρκικού σκάφους "Barbaros" βορειοδυτικά της Κύπρου. Όπως έγινε γνωστό, μετά από πλού περίπου τριών ωρών το τουρκικό σκάφος επέστρεψε στην Αντάλεια. Η σημερινή τουρκική δραστηριότητα καταδεικνύει τον "στρατηγικό" χαρακτήρα της πρακτικής των παραβιάσεων/παραβάσεων που ακολουθεί η Άγκυρα στο Αιγαίο, ασχέτως δημοψηφίσματος ή Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης. 


Φώτο    Ρεπορτάζ     Ρεπόρτερ    Επιστήμονας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου