Τετάρτη, 19 Απριλίου 2017

Μπαράζ Τουρκικών Παραβιάσεων στο Αιγαίο τη "Μαύρη Μέρα" της Πολεμικής Αεροπορίας

Μπαράζ τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο τη `μαύρη μέρα` της Πολεμικής Αεροπορίας

Σε δεκάδες παραβιάσεις του ελληνικού εναερίου χώρου προέβησαν σήμερα στο βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο πολεμικά αεροσκάφη της γείτονος, μην παραλείποντας να "διανθίσουν" το σώου επίδειξης δύναμης (;) με υπερπτήσεις άνωθεν Ελληνικών νησιών.

Έντονο "παρών" έδωσαν και σήμερα στο Αιγαίο οι "απέναντι", στέλνοντας δύο σχηματισμούς αποτελούμενους από ένα ζευγάρι μαχητικών F-16 και έναν μικτό από τέσσερα μαχητικά του ιδίου τύπου και δύο F-4E Phantom. Τα τουρκικά μαχητικά (δύο οπλισμένα) και τρία μεμονωμένα αεροσκάφη CN-235 ναυτικής συνεργασίας/ηλεκτρονικού πολέμου προέβησαν σε μαζικές παραβιάσεις του ελληνικού FIR, πραγματοποιώντας ούτε λίγο ούτε πολύ... 63 παραβιάσεις στο βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο  -28 η εξάδα του μικτού σχηματισμού συν 17 και 18 τα CN-235.     
Τα τουρκικά αεροσκάφη προέβησαν επίσης σε πέντε παραβάσεις Κανόνων Εναερίου Κυκλοφορίας. Σημειωτέον ότι δύο από τις 63 παραβιάσεις συνίστατο σε υπερπτήσεις ελληνικών νησιών. Συγκεκριμένα, δύο F-16 και ισάριθμα Phantom πραγματοποίησαν στις 16:23 μμ υπέρπτηση άνωθεν της νήσου Κινάρου σε ύψος 23.000 ποδών ενώ τρία λεπτά αργότερα, στις 16:26 μμ, άλλα δύο F-16 από τον μικτό σχηματισμό πέρασαν πάνω από την Κίναρο στα 22.000 πόδια. 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, τα τουρκικά αεροπλάνα αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από ελληνικά μαχητικά επιφυλακής χωρίς να σημειωθούν εμπλοκές. 


Φώτο    Ρεπορτάζ     Ρεπόρτερ    Επιστήμονας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου